Antena 3 CNN Actualitate Educație Se taie transportul gratuit pentru elevi, în 19 județe din țară. Data de la care copiii vor plăti pentru a merge la școală

Se taie transportul gratuit pentru elevi, în 19 județe din țară. Data de la care copiii vor plăti pentru a merge la școală

Elevii din 19 județe din România vor rămâne fără transport gratuit. Conducerea Federaţiei Operatorilor Români de Transport a făcut anunțul.

de Ioana Mircea    |    05 Ian 2024   •   18:00

Conducerea Federaţiei Operatorilor Români de Transport a anunţat astăzi că începând de luni, 8 ianuarie, elevii din 19 judeţe din România rămân fără transport gratuit și că trebuie să achite contravaloarea abonamentelor din propriul buzunar.

Totul vine în urma unei hotărâri de Guvern despre care spune că ”bulversează total situaţia” care este deja haotică referitoare la acordarea facilităţilor de călătorie a elevilor ce nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu.

Citește și: Plata pensiilor majorate începe astăzi, pentru anumiți români. Ce seniori primesc banii mai devreme

“Începând cu data de 08.01.2024, elevii din 19 judeţe rămân fără transport gratuit, ca urmare a emiterii unei noi Hotarâri de Guvern ce ar fi trebuit să rezolve lacunele legislative anterioare şi să clarifice o serie de aspecte legate de efectuarea plăților către operatorii de transport.

Astfel, HG nr. 1337/2023 privind modificarea şi completarea HG nr. 810/2023, vine să bulverseze total situaţia deja haotică referitoare la acordarea facilităţilor de călătorie, elevilor ce nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu”, se arată în comunicatul FORT, potrivit edupedu.ro.

×
Subiecte în articol: transport gratuit elevi şcoală
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close