Antena 3 CNN Economic Plata pensiilor majorate începe astăzi, pentru anumiți români. Ce seniori primesc banii mai devreme

Plata pensiilor majorate începe astăzi, pentru anumiți români. Ce seniori primesc banii mai devreme

Plata pensiilor majorate începe astăzi. Peste 2 milioane de români vor primi bani mai mulţi, iar Guvernul a dat asigurări ca dispune de sumele necesare pentru măriri.

de Ioana Mircea    |    05 Ian 2024   •   10:47

De la 1 ianuarie 2024, veniturile pensionarilor au crescut în medie cu aproape 14 procente. Plata pensiilor majorate începe, astăzi.

Pensionarii care își primesc banii pe card mai au de așteptat, însă, o săptămână pentru a primi majorare. Plata pe card a pensiilor se va face săptămână viitoare, între 11-12 ianuarie.

Veniturile seniorilor au crescut cu 13,8%. Asta a făcut ca punctul de pensie să crească cu aproximativ 250 lei, iar pensia minimă cu aprox 150 de lei.

Citește și: CCR a decis: Foștii parlamentari rămân cu pensiile speciale

Poșta Română livează pensiile cu numerar pentru 2,4 milioane de pensionari, 2,5 milioane primind pensiile pe card și pentru cei care primesc în cont Poșta Română distribuie taloanele de pensie care înseamnă o informare a sumei primite în cont.

Întrebați cum li se pare această majorare a pensiei minime cu 150 de lei, mai mulți români au spus că nu li se pare mult și că ce primesc acum li se ia de două ori, din cauza majorărilor de prețuri din noul an.

×
Subiecte în articol: bani de pensii plată pensii majorari
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close