Antena 3 CNN Actualitate Imagini șocante în parcarea unui cunoscut hipermarket din București. „Te vei întâlni cu suferința”

Imagini șocante în parcarea unui cunoscut hipermarket din București. „Te vei întâlni cu suferința”

Imagini șocante în parcarea unui cunoscut hipermarket din București. „Te vei întâlni cu suferința”
Sursa foto: Foto: Facebook
11 Mar 2016   •   16:35

Organizația pentru protecția animalelor Vier Pfoten anunță pe pagina sa oficială de Facebook că, în parcarea unui hipermarket din București, un elefant și un hipopotam care aparțin unui circ sunt ținuți în condiții improprii. Anunțul a fost însoțit de fotografii șocante cu respectivele animale.

„În parcarea hipermarketului Cora Pantelimon te vei întâlni cu suferința. Cu ochii unui elefant însingurat, care petrece peste 23 de ore, in cel mai bun caz, într-un țarc de 10 metri pătrați, alternativa fiind camionul in care este transportat. Cu un hipopotam izolat, care suferă de dorul apei în care obișnuia să trăiască. Cu lame, cămile, bivoli și cai stresați de zgomotul mașinilor. Pe scurt, te vei întâlni cu ororile propuse de Circul Americano Vargas și găzduite de Cora România drept distracție pentru părinți și copii”, scrie Vier Pfoten pe Facebook.

Vier Pfoten a transmis o scrisoare oficială către Cora România pentru a-i cere să renunțe la găzduirea de circuri ambulante cu animale sălbatice, precum și o plângere către Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor pentru efectuarea unui control în acest caz, în care sunt încălcate mai multe prevederi ale legii pentru protecția animalelor.

Cora România a răspuns pe pagina de Facebook:

„În calitate de promotor şi susținător al comportamentului etic față de animale şi mediul înconjurător, Cora România condamnă orice acțiune de rele tratamente aplicate animalelor în captivitate sau libere.

Cei care şi-au dat acordul pentru prezența circului în parcare au fost garantați de reprezentanții circului asupra deținerii tuturor avizelor şi autorizațiilor necesare pentru desfăşurarea activității.

În urma sesizărilor primite din spațiul public, Cora consideră că se impune de urgență luarea unor măsuri rapide, de către autoritățile competente - Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor și Ministerul Afacerilor Interne, în conformitate cu prevederile Legii nr. 205 din 26 mai 2004 privind protecţia animalelor, urmare a demarării unor verificări asupra autorizației de funcționare a circului şi a aspectelor semnalate în legătură cu modul în care sunt tratate animalele respective din cadrul circului.

Cora Romania va sesiza, aşadar, autoritățile mai sus menționate, va colabora cu acestea şi va susține orice măsură dispusă de ele.”

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: hypermarket elefant protectia animalelor
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close