Antena 3 CNN Actualitate Elena Băsescu, în PE: Guvernul socialist din România continuă să pună piedici justiţiei şi luptei împotriva corupţiei

Elena Băsescu, în PE: Guvernul socialist din România continuă să pună piedici justiţiei şi luptei împotriva corupţiei

Elena Băsescu, în PE: Guvernul socialist din România continuă să pună piedici justiţiei şi luptei împotriva corupţiei
de M.T.    |    10 Dec 2013   •   21:08

„Vreau să atrag atenţia că Guvernul socialist din România continuă să pună piedici justiţiei şi luptei împotriva corupţiei”, a declarat, luni, Elena Băsescu, în plenul Parlamentului European, cu ocazia Zilei Internaţionale Anticorupţie.

În argumentarea acuzelor sale, Elena Băsescu a precizat că bugetul alocat ANI pentru 2014 a scăzut cu peste o treime din cel alocat anului 2013, „contrar recomandărilor Comisiei Europene din MCV”, nefiind scutite nici Ministerul Justiţiei, care a pierdut 3,15% din buget, sau Ministerul Public, care a pierdut 5,60% din cât a avut în 2013.

„Decizia USL de a scădea nivelul finanţării ANI şi, indirect, al DNA vine în contextul în care 2013 a fost cel mai bun an al celor două instituţii, făcându-se progrese importante în lupta împotriva marii corupţii. Astfel, ANI a ajuns, la sfârşitul lui septembrie 2013, la 269 de decizii definitive de incompatibilitate şi sunt demarate alte câteva mii de dosare, iar DNA a finalizat mai multe rechizitorii pentru oameni aflaţi la vârful ierarhiei politice din România”, se precizează pe ebasescu.ro.

Potrivit europarlamentarului PPE, „tendinţa USL de a împiedica lupta împotriva corupţiei este clară”, întrucât „Guvernul Ponta are un ministru trimis în judecată de DNA şi mai mulţi deputaţi şi senatori sunt protejaţi de Parlament, prin decizii ale majorităţii USL”.

×
Subiecte în articol: Elena Băsescu eba justitie
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close