Antena 3 CNN Actualitate Cinci elevi din România au creat un robot care oferă consultaţii primare pacienților bolnavi de COVID-19

Cinci elevi din România au creat un robot care oferă consultaţii primare pacienților bolnavi de COVID-19

O echipă de elevi din Craiova a creat în doar 48 de ore un robot care oferă consultaţii primare pacientilor bolnavi de COVID-19. Robotul creat de liceeni identifică pacientul si intră în conversatie cu el printr-o aplicație cu recunoaștere vocală. Apoi alertează medicii dacă pacientul se simte rău și oferă date despre starea acestuia pe un website care poate fi consultat de familiile celor internați.

Cinci elevi din România au creat un robot care oferă consultaţii primare pacienților bolnavi de COVID-19
Sursa foto: Soft Hoarders/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    11 Dec 2020   •   16:15

Elevii au avut doar 48 de ore pentru a crea robotul anti-COVID

Cinci elevi de la Colegiul Național ”Frații Buzești” din Craiova care au reușit să conceapă și să pună în funcțiune în doar 48 de ore un robot medical revoluționar.

Acesta oferă consultații primare pacienților, diagnosticați cu Covid 19, le oferă sprijin și medicație primară și alertează camera de gardă în cazul în care starea lor se înrăutățește.

Acest robot oferă date despre pacient și aparținătorilor, printr-un website.Elevii au conceput robotul în cadrul competiției PoliHack, un concurs de tradiție organizat de Universitatea Tehnică din Cluj.

Cu conceptul și robotul pus în funcțiune, elevii din Craiova au fost premiați, clasându-se pe locul al doilea la nivel național.

Elevii au prezentat în exclusivitate la Antena 3 cum funcţionează robotul

Creatorii robotului medical revoluționar sunt Vlad Nedelcu, Mihnea Stamatie, Dominic Staicu, Rares Dafina şi Adrian Ioana.

Elevii au avut doar 48 de ore pentru a crea robotul anti-COVID

''Ideea ne-a venit după ce ne-am gândit mai mult timp la starea actuală a spitalelor de la noi din ţară. Ideea din spatele acestui robot este de a ajunta cât mai mult interacţiunea. Este un robot ce dispune de nişte braţe mobile.Este un robot care poate ajunge la nivelul pacienţilor imobilizaţi, care poate comunica cu pacienţi'', a spus unul dintre elevii care au creat ingeniosul robot.

 

 

×
Subiecte în articol: robot eroii zilei Eroul Zilei elevi
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close