Antena 3 CNN Actualitate 32 de elevi din judeţul Mureş aveau aceleaşi lucrări la proba de BAC de la limba română. Cum au reuşit să copieze

32 de elevi din judeţul Mureş aveau aceleaşi lucrări la proba de BAC de la limba română. Cum au reuşit să copieze

Eveniment fără precedent la sesiunea de Bacalaureat din această toamnă. 32 de elevi din judeţul Mureş au fost eliminaţi de la BAC pentru fraudă, după ce profesorii corectori au descoperit că toţi aveau acelaşi text la lucrarea de la limba şi literatura română.

32 de elevi din judeţul Mureş aveau aceleaşi lucrări la proba de BAC de la limba română. Cum au reuşit să copieze
de Claudia Popovici    |    05 Sep 2020   •   12:25

În timp ce corectau lucrările unor elevi din judeţul Mureş, profesorii de la liceul Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia, au descoperit 32 de lucrări cu conţinut identic, la două subiecte de la proba de Limba şi Literatura Română.

Unul din subiecte avea ca şi temă realizarea unei compuneri, unde elevii îşi puteau pune în valoare imaginaţia şi creativitatea. Doar că toţi au scris acelaşi lucru.

Lucrările celor 32 de elevi, absolvenţi de licee tehnologice din promoţii anterioare, aveau aceeaşi formă de exprimare şi dădeau aceleaşi exemple, fapt care i-a determinat pe profesori să informeze urgent președintele comisiei zonale de evaluare.

„În baza regulamentului (…), s-a propus anularea lucrărilor și excluderea din examenul de Bacalaureat a celor 32 de concurenți. Au fost transmise informări și către Comisia Națională din Minister”, a declarat pentru ziarul Unirea  Gabriela Gâlea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba.

Cel mai probabil, elevii nu au fost supravegheaţi de profesori, în timpul examenului, şi au copiat în voie, unii de la alţii.

Elevii excluşi nu vor mai avea dreptul să susțină examenul de Bacalaureat în următoarele două sesiuni.

 

 

×
Subiecte în articol: Bacalaureat 2020 frauda elevi
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close