Antena 3 CNN Actualitate Epidemie de gripă în Capitală! Mii de copii ajung Unităţile de Primiri Urgenţe

Epidemie de gripă în Capitală! Mii de copii ajung Unităţile de Primiri Urgenţe

Este epidemie de gripă, avertizează medicii din Unităţile de Primiri Urgente! Sute de copii ajung, în fiecare zi, la spitalele de pediatrie Victor Gomoiu şi la Grigore Alexandrescu din Capitală. Peste 80% dintre ei au gripă, iar 10 la sută rămân internaţi în spital.

Epidemie de gripă în Capitală! Mii de copii ajung Unităţile de Primiri Urgenţe
Sursa foto: Antena 3
de Cristina Ştefan    |    07 Apr 2022   •   16:11

Pe măsură ce COVID-19 pierde tot mai mult teren, gripa şi virozele se răspândesc rapid, mai ales în rândul copiilor.

Medicii nu sunt însă de aceeaşi părere. Masca e cea care ne-a protejat de infecţiile respiratorii, spun specialiştii. Aceştia cred că avem deja de o epidemie de gripă.

"Am putea spune că avem o epidemie de gripă, cel puţin prin prisma numărului de cazuri cu care ne confruntăm noi zilnic la Camera de Garda, cele mai multe fiind forme de gripa A", spune Gabriela Vlad, medic pediatru Spitalul Victor Gomoiu.

La Spitalul Victor Gomoiu din Capitală ajung zilnic peste 250 de pacienţi, aproximativ 80 la sută din totalul pacienţilor testaţi au gripă, cei mai mulţi vin cu tuse, febra mare dar şi cu probleme digestive.

Asaltat ne numărul mare de pacienţi cu infecţii respiratorii este şi Spitalul Grigore Alexandrescu. Aici din cei aproxmativ 300 de copii care ajung zilnic la Unitatea de Primiri Urgenţă, 200 au gripă iar 10% necesită internare, spun medicii.

"Suntem într-o perioadă de viroze, primăvara şi toamna se cunosc aceste lucruri, a fost şi COVID-ul peste virozele obişnuite si Primirile Urgenţe sunt asaltate de astfel de cazuri, nu toate sunt uregnţe. Ele ar putea fi tratate de către medicii de familie sau în policlinici", spune Raluca Alexandru, purtător de cuvânt Spitalul Grigore Alexandrescu.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, numai săptămâna trecută s-au înregistrat aproximativ 1.600 de cazuri de gripă, faţă de 10 câte au fost înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close