Antena 3 Actualitate "Este o mare PROSTIE să se afirme că studenta şi pilotul au murit din cauza hipotermiei. Ei ar fi MURIT şi dacă se ajungea la ei în 30 de minute"

"Este o mare PROSTIE să se afirme că studenta şi pilotul au murit din cauza hipotermiei. Ei ar fi MURIT şi dacă se ajungea la ei în 30 de minute"

de O.P.    |    23 Ian 2014   •   06:25
"Este o mare PROSTIE să se afirme că studenta şi pilotul au murit din cauza hipotermiei. Ei ar fi MURIT şi dacă se ajungea la ei în 30 de minute"

Şeful SMURD Bihor, medicul Beres Zsolt, primul care a evaluat răniţii accidentului aviatic din Apuseni, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în opinia sa, "pilotul şi studenta care au murit nu ar fi supravieţuit nici dacă salvatorii ar fi ajuns la ei în 30 de minute" de la accident.
  
"De când am participat la acea operaţiune, sunt obosit de hărmălaia mediatică, să aud că pilotul şi studenta din avion au murit de hipotermie pentru că nu s-a ajuns la timp la locul prăbuşirii. Eu nu am făcut autopsia, dar judecând clinic şi ţinând cont şi de experienţa mea de salvator montan şi speo, nu cred că pilotul şi studenta care au murit ar fi supravieţuit nici dacă salvatorii ar fi ajuns la ei în 30 de minute", a declarat medicul Beres Zsolt, şeful UPU a Spitalului Clinic Judeţean din Oradea şi al SMURD Bihor, coordonatorul în teren al primelor operaţiuni de evaluare a stării de sănătate a supravieţuitorilor accidentului aviatic din Munţii Apuseni.
  
El a susţinut că a se afirma "că pilotul şi fata au murit de hipotermie este o mare prostie".
  
"Să afirme cineva că pilotul şi fata au murit de hipotermie este o mare prostie. Copilotul, care era cu femurul fracturat şi a pierdut doi litri de sânge, nu a murit de hipotermie, ceea ce înseamnă că nu de hipotermie a murit nici pilotul, ci din cauză că avea răni extrem de grave. De altfel, nu se moare de hipotermie în 30 de minute, aşa cum s-a întâmplat cu pilotul", a spus Beres.
  
Acesta a afirmat că tot "judecata clinică" îl determină să afirme că studenta de 23 de ani nu a decedat din cauza hipotermiei, ci a leziunilor "extrem de grave" pe care le-a suferit în momentul impactului avionului cu solul.

×
Subiecte în articol: accident aviatic Apuseni
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close