Antena 3 CNN Actualitate "Este o scleroză totală". Guvernul va reforma RADICAL administraţia centrală

"Este o scleroză totală". Guvernul va reforma RADICAL administraţia centrală

"Este o scleroză totală". Guvernul va reforma RADICAL administraţia centrală
19 Iun 2013   •   12:18
Executivul va iniţia în această toamnă o reformă a modului de organizare a administraţiei centrale. Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta. Primul ministru susţine că nu mai poate lucra cu "aceiaşi oameni care nu fac nimic", fără să poată fi concediaţi, şi că aparatul administrativ este caracterizat de o "scleroză totală".

Premierul a precizat, în cadrul şedinţei de Guvern, că doreşte "o reformă reală" a modului de organizare a aparatului public central şi că procesul ar trebui început în toamna acestui an.

"Nu se mai poate să lucraţi cu aceiaşi oameni care nu fac nimic sau care fac greşeli sau pe care nu poţi niciodată să-i sancţionezi în niciun fel. Nu se poate să staţi în aceleaşi condiţii în care aveţi un angajat care câştigă 1.000 de lei şi unul care câştigă 15.000 de lei. Nu se poate să vă spun eu, de la Ministerul de Finanţe, câţi oameni vă trebuie, cât să-i plătiţi, că n-aveţi voie să daţi pe nimeni afară şi n-aveţi voie să aduceţi pe nimeni bun. Este o scleroză totală a aparatului administrativ şi, în vara asta, cine pleacă în vacanţă pleacă puţin, ca şi mine, pentru că în septembrie trebuie să mergem cu o reformă radicală a aparatului public central. Nu merge, cred că v-aţi săturat cu toţii să staţi după avize de la diverşi funcţionari pe care nu putem să-i dăm afară, să ne dea avize greşite, să decidem ceva în şedinţa de Guvern şi să apară altceva. Dacă nu facem altceva, mai devreme sau mai târziu o să ne sufocăm şi noi ca şi alte administraţii de până acum", a spus Ponta miniştrilor, potrivit Mediafax.


 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta reforma guvern sedinta guvern
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close