Antena 3 CNN Actualitate Eugen Teodorovici: „Lista rușinii trebuie să dispară”

Eugen Teodorovici: „Lista rușinii trebuie să dispară”

Eugen Teodorovici: „Lista rușinii trebuie să dispară”
29 Sep 2018   •   10:25

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, a explicat în emisiunea Income Magazine de când va fi aplicată amnistia fiscală, despre pactul politic, dar și despre celebra listă a rușinii de la ANAF.

„Lucrăm, în octombrie definitivăm, vom discuta la nivel de Guvern și la nivel de coaliție. După aceea vom lua și decizia în Guvern. În octombrie este momentul să și încheiem discuțile și să prezentăm și public acest pachet de măsuri atât pentru mediul privat, cât și pentru zona publică, persoane fizice (...) Eu am făcut și un apel în Parlament la o primă moțiune pe care au depus-o vizavi de un pact fiscal la nivelul clasei politice tocmai pentru a se stabili o linie de direcție și principalele elemente pe care oricine ar fi la guvernare ar trebui să le urmeze. Decizia este să putem acorda totuși acestor companii, fie că sunt private, fie că sunt de stat, în baza unei analize făcute de sistemul bancar o șansă să se redreseze și să fie din punct de vedere economic viabilă”, a declarat la Antena 3, ministrul Finanțelor.

Teorodovici a vorbit și de lista rușinii apărută pe siteul ANAF. „La persoanele fizice, lista aceea a rușinii trebuie să dispară pentru că atât timp cât omul își plătește penalitățile, tot ce are de plătit nu cred că trebuie să facem ceea ce făceam în 89 să ne uităm în curtea vecinilor. Fiscul trebuie să știe ce are de încasat de la fiecare, să aplice legea și acolo unde nu se poate să treacă la executare”.

×
Subiecte în articol: Ministrul de Finante Income Magazine
Parteneri
Max Verstappen a câștigat cursa de sprint la Shanghai
x close