Antena 3 CNN Actualitate Evaluarea naţională 2012: A luat nota 1 pentru că i-a sunat mobilul în momentul în care comisia îi prelua teza

Evaluarea naţională 2012: A luat nota 1 pentru că i-a sunat mobilul în momentul în care comisia îi prelua teza

Evaluarea naţională 2012: A luat nota 1 pentru că i-a sunat mobilul în momentul în care comisia îi prelua teza
Sursa foto: Foto arhivă INTACT Images
25 Iun 2012   •   23:26

O absolventă de clasa a VIII-a, care a susţinut, luni, examenul la Limba şi literatura română în cadrul Evaluărilor Naţionale, a luat nota 1 pe lucrare, deoarece a uitat să-şi predea telefonul mobil la intrarea în sala de examen, iar acesta a sunat exact în momentul în care comisia îi prelua teza, informează Agerpres.
   
Inspectorul şcolar general adjunct din Timiş Mariea Ştefan a declarat că eleva va putea participa la următoarea probă, de matematică, dar media generală îi va fi afectată.
   
În cele 74 de centre de examinare din judeţ, luni au susţinut examenul peste 5.500 de elevi, supravegheaţi de camere video, pentru prevenirea fraudelor.
   
În Timiş sunt peste 5.700 de locuri în clasele a IX-a, care vor fi ocupate atât de cei care susţin sesiunea de vară, cât şi de corigenţii care vor da examenul la toamnă.
   
Numărul absolvenţilor de clasa a VIII-a care susţin admiterea în liceu a scăzut continuu în Timiş, de la 8.700 câţi erau în anul 2005, la 6.213 în anul 2008 şi la 5.500 în actuala sesiune.

×
Subiecte în articol: limba si literatura romana Timis
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close