Antena 3 CNN Actualitate Exces de Putere: Contracte de sute de milioane de euro între "asfaltangii" şi guvernul PDL

Exces de Putere: Contracte de sute de milioane de euro între "asfaltangii" şi guvernul PDL

Exces de Putere: Contracte de sute de milioane de euro între "asfaltangii" şi guvernul PDL
Sursa foto: Foto: INTACT Images
11 Dec 2011   •   10:27

Firma Romstrade a primit preferenţial contracte de ordinul sutelor de milioane de euro cu statul român. Dezvăluirea a fost făcută în emisiunea Exces de putere. Jurnaliştii Oana Stancu şi Adrian Ursu spun că patronul societăţii, Nelu Iordache nu a rămas dator pentru sumele uriaşe câştigate din afacerile cu guvernul PDL. Un exemplu: i-a pus la dispoziţie Elenei Udrea un elicopter pentru o vizită la Alba Iulia.

Firma Romstrade a primit pentru tronsonul Nădlac - Arad, 114 milioane euro. Cu toate acesta, problemele nu au întârziat să apară.

Jurnaliştii de la “Exces de putere” spun că în total, Nelu Iordache primeşte de la ministerul condus de Elena Udrea 227 milioane euro pentru proiectarea şi execuţia unor drumuri în trei judeţe. La ultima licitaţie a fost singura firmă care a participat.

Iordache nu a rămas dator pentru afacerile sale de anvergură cu statul. I-a întors serviciile Elenei Udrea, căreia i-a oferit un zbor la Alba iulia cu elicopterul său.

Nelu Iordache a făcut afaceri cu statul român şi pe vremea guvernului Tăriceanu. Îl convinsese pe ministrul Ludovic Orban să contruiască un aeroport lângă reşedinţa sa din Adunaţii Copăceni.

Acum, Iordache îşi face singur aeroport, dar va primi bani pentru un drum de legătură. 2 milioane va costa fiecare kilometru din acea şosea, aproape triplu faţă de preţul standard.

Nelu Iordache este considerat unul din regii asfaltului şi presa a scris că are o avere de ordinul milioane de euro.

×
Subiecte în articol: contracte Nelu Iordache
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close