Antena 3 CNN Actualitate EXCLUSIV. Explicațiile directorului ANM despre furtuna produsă în vestul României: „În mai puţin de jumătate de oră, temperatura a scăzut de la 32 grade la 16”

EXCLUSIV. Explicațiile directorului ANM despre furtuna produsă în vestul României: „În mai puţin de jumătate de oră, temperatura a scăzut de la 32 grade la 16”

EXCLUSIV. Explicațiile directorului ANM despre furtuna produsă în vestul României: „În mai puţin de jumătate de oră, temperatura a scăzut de la 32 grade la 16”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    18 Sep 2017   •   16:25

Elena Mateescu, director executiv ANM, a vorbit luni la Antena 3 despre fenomenul care a provocat furtuna din vestul ţării.

Meteorologul susţine că temperatura a scăzut rapid, viteaza de deplasare a norilor fiind foarte mare.

„Acest front atmosferic s-a format în Europa centrală și a ajuns în spațiul geografic al României în jurul orei 15.00. ANM a anticipat schimbarea vremii în partea de vest, centru și nord a țării și anume că urmează să avem fenomene specifice instabilității atmosferice. Aceste avertizări sunt transmise conform fluxului operațional către autoritățile publice centrale”, a spus Elena Mateescu.

Potrivit directorului ANM, în data de 17 septembrie, aerul frontal extrem de rece a abordat în jurul orei 15.00 partea de vest a României când brusc temperatura maximă a aerului de la 32 de grade a scăzut la 16 grade în mai puțin de jumătate de oră.

Când o masă de aer de origine tropicală foarte caldă este înlocuită într-un timp foarte scurt de o masă de aer mai rece, cu cât diferența de temperatură este mai mare cu atât violența fenomenelor are o amploare deosebită(...). La 15.06 a fost emis primul cod galben pentru Timiș și Arad. La acel moment structura acelor celule indica astfel de limite, ulterior operatorul radar la 15.28 a emis primul cod portocaliu”, a adăugat directorul ANM.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close