Antena 3 CNN Actualitate Explozie la un bloc din Slobozia: Un bărbat a fost aruncat pe geam de suflul exploziei

Explozie la un bloc din Slobozia: Un bărbat a fost aruncat pe geam de suflul exploziei

Explozie la un bloc din Slobozia: Un bărbat a fost aruncat pe geam de suflul exploziei
Sursa foto: Foto: Mediafax
28 Mai 2011   •   10:00

O explozie a zguduit sâmbătă dimineaţă un bloc din Slobozia. Suflul a fost atât de puternic încât un bărbat a fost aruncat pe geam de la etajul al doilea. În explozie, a fost rănit şi un bebeluş. Amândoi sunt acum la spital cu răni grave.

Victima a fost aruncată de la etajul al doilea de suflul deflagraţiei şi a suferit răni provocate de căderea de la înălţime, dar şi arsuri pe 70% din suprafaţa corpului.
   
Explozia a avut loc, sâmbătă dimineaţă, în apartamentul unui bloc cu patru etaje din municipiul Slobozia, bărbatul rănit, în vârstă de 34 de ani, fiind iniţial transportat la Spitalul Judeţean Slobozia, iar ulterior la Clinica de Arşi din Bucureşti, informează Mediafax.
   
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa, bărbatul a fost aruncat din balconul apartamentului de suflul exploziei şi a căzut de la etajul al doilea, suferind, pe lângă arsuri pe aproximativ 70% din suprafaţa corpului, şi leziuni la impactul cu solul.
   
Deflagraţia, produsă în apartamentul aparţinând socrului bărbatului rănit, a fost urmată de incendiu, afectând şi alte 11 apartamente ale imobilului, fumul cuprinzând întreaga scară a blocului.
   
O fetiţă de cinci luni, purtată pe braţe de către mama sa pe scări pentru a fi evacuată, a suferit o intoxicaţie cu fum, fiind preluată de o ambulanţă şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia, cu diagnosticul de intoxicaţie cu monoxid de carbon, starea ei fiind stabilă în acest moment.

 

   
"S-a intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă la faţa locului, a fost stins imediat incendiul, iar oamenii au fost evacuaţi din bloc. Din primele cercetări se pare că explozia a fost provocată de o acumulare de gaze din apartamentul unde era tânărul, din zona bucătăriei, mai precis a frigiderului. El a declarat că a băut cu prietenii în oraş şi a venit la apartamentul proprietate a socrului său, plecat la băi la Covasna pentru a se odihni. Tânărul spune că nu a aprins lumina în momentul în care a intrat în locuinţă, ci s-a dus direct în balcon, unde a aprins o ţigară, iar în acel moment s-a produs explozia", a declarat şeful ISU Ialomiţa, colonelul Nae Constantin.
   
Potrivit sursei citate, în urma exploziei au fost afectate apartamentul rspectiv şi alte 11 apartamente de pe scara blocului, mai multe ferestre s-au spart, iar câteva uşi s-au îndoit din cauza incendiului. Totodată, au fost deteriorate obiecte de mobilier, iar mai multe maşini parcate în faţa blocului au fost zgâriate de cioburile rezultate în urma deflagraţiei.

Imediat după producerea exploziei, a fost întreruptă alimentarea cu gaze şi energie electrică, din primele date reieşind că structura de rezistenţă a blocului nu ar fi fost afectată.
   
Reprezentanţi ai ISU, Poliţiei şi Distrigaz fac cercetări privind cauzele producerii exploziei.
   

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close