Antena 3 CNN Actualitate Familia Regală nu mai pleacă din Palatul Elisabeta. Interviu exclusiv cu șeful Casei Majestății Sale

Familia Regală nu mai pleacă din Palatul Elisabeta. Interviu exclusiv cu șeful Casei Majestății Sale

Familia Regală nu mai pleacă din Palatul Elisabeta. Interviu exclusiv cu șeful Casei Majestății Sale
20 Ian 2018   •   16:27

Familia Regală ar putea să rămână în continuare în Palatul Elisabeta și există o negociere în curs legată de chiria pentru acesta.

Informația a fost dezvăluită, în exclusivitate pentru Antena 3, de Andrew Popper, șeful Casei Majestăţii Sale, într-un interviu-eveniment acordat Sabinei Iosub.

Andrew Popper a oferit detalii neștiute despre Palatul Peleș, dar și despre lucrurile pe care Majestatea Sa nu le-a făcut. Un exemplu îl reprezintă motivul pentru care Regele Mihai I nu a revendicat Palatul Elisabeta.

"Motivul pentru care se dorește ca acest palat să rămână în folosința Casei Regale este pentru activitățile publice care se desfășoară aici. Acest imobil este folosit doar într-o mică măsură ca o locuință și este folosit în marea lui majoritate pentru organizarea de evenimente publice care au foarte multă importanță. Au fost zeci de evenimente aici la care au participat instituții de stat, membri ai societății civile, au fost aici capete incoronate și șefi de stat", a spus Andrew Popper.

Șeful Casei Regale spune că Ministerul Culturii și-a luat obligația să întrețină imobilele în stare bună, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Andrew Popper a fost apoi insoțitorul Sabinei Iosub într-un tur inedit al Palatului Elisabeta.

 

×
Subiecte în articol: casa regala Palatul Elisabeta
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close