Antena 3 CNN Actualitate Femeia implicată în escrocheria de la casa de schimb valutar, reţinută pentru 24 de ore. Mama acesteia susţine că fiica sa este nevionavată

Femeia implicată în escrocheria de la casa de schimb valutar, reţinută pentru 24 de ore. Mama acesteia susţine că fiica sa este nevionavată

Femeia implicată în escrocheria de la casa de schimb valutar, reţinută pentru 24 de ore. Mama acesteia susţine că fiica sa este nevionavată
Sursa foto: Foto: Antena 1
22 Mar 2012   •   09:56

Femeia suspectată că ar fi participat la escrocheria în urma căreia 100.000 de euro au fost furaţi luni de la casa de schimb valutar din zona Unirii a fost prinsă şi reţinută pentru 24 de ore, ea urmând să fie audiată de procurorii Tribunalului Bucureşti.

Anchetatorii au percheziţionat, miercuri noapte, apartamentul din Slobozia în care locuieşte mama femeii reţinute. Aceştia au ridicat din locuinţa femeii o unitate de calculator, mai multe înscrisuri, obiecte personale, în mare parte bijuterii, pentru a le compara cu cele purtate de suspectă în ziua jafului.

Mama suspectei susţine că fiica sa este nevinovată şi că ar fi fost obligată să participe la jaf de către actualul său iubit, cu care ar fi început o afacere, aducând din Italia băuturi alcoolice pentru a le vinde în România.
   
Femeia a mai spus că fiica sa a lucrat înainte în domeniul asigurărilor şi că a câştigat destul de bine, astfel încât putea să îşi întreţină cei doi copii de 6 şi 19 ani. 
   
"Nu a avut niciodată probleme cu banii. Dacă a intrat pe mâna cui nu trebuia, asta s-a întâmplat. Dacă s-a întâmplat aşa ceva, eu cred că numai el a obligat-o, dar eu nu cred că s-a întâmplat totuşi", a declarat Georgeta Preda, mama suspectei Rafaela Preda.
   
Femeia mai afirmă că fiica sa a plecat de acasă luni dimineaţă, fără să-i spună unde merge şi că apoi a aflat de la rude că fiica sa este unul dintre autorii jafului din Capitală.

Iniţial, Poliţia a anunţat că doi bărbaţi au furat, luni, 100.000 de euro de la o casă de schimb valutar din zona Pieţei Unirii din Capitală, după ce s-au dat drept poliţist şi comisar al Gărzii Financiare şi au cerut să verifice banii susţinând că au găsit nereguli.

Femeia a fost prinsă de poliţişti într-un coafor din Slobozia, judeţul Ialomiţa. La vederea anchetatorilor, inculpata a făcut scandal.

Luni, două persoane, un bărbat şi o femeie, s-au prezentat la o casă de schimb valutar din Capitală susţinând că sunt comisari ai Gărzii Financiare. Sub pretextul că nu există acte care să justifice suma de 100.000 de euro, ei au confiscat întreaga sumă.

Camerele de supraveghere au surprins momentul în care cei doi suspecţi, un bărbat şi o femeie, intră şi o salută pe casieră. Deşi durează doar zece secunde, înregistrarea i-a ajutat pe anchetatori.




×
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close