Antena 3 CNN Actualitate O femeie din Craiova s-a dat drept bărbat şi i-a promis timp de 7 ani unei alte femei că o ia de soţie

O femeie din Craiova s-a dat drept bărbat şi i-a promis timp de 7 ani unei alte femei că o ia de soţie

O femeie din Craiova a fost arestată pentru 30 de zile, după ce s-a dat drept bărbat şi i-a promis unei alte femei, timp de 7 ani, că o ia de soţie.

O femeie din Craiova s-a dat drept bărbat şi i-a promis timp de 7 ani unei alte femei că o ia de soţie
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    07 Feb 2024   •   11:47

Povestea a început în luna noiembrie a anului 2016, atunci când o femeie din Craiova s-a împrietenit pe reţelele sociale cu un bărbat, care i-a povestit că este stabilit în străinătate. În timp, bărbatul i-a câştigat încrederea, iar cei doi au început să aibă o relaţie, fără ca femeia din Craiova să ştie că, de fapt, în spatele profilului online al bărbatului se află tot o femeie din Craiova.

Timp de 7 ani, femeia, acum în vârstă de 58 de ani, a crezut că are o relaţie reală şi a crezut tot ce aşa-zisul partener i-a spus. Mai mult, chiar i-a oferit sume de bani uriaşe, după ce acesta i-a promis că o va lua de soţie.

Într-un final, adică în decembrie 2023, femeia din Craiova s-a prins că a fost înşelată şi a mers la Poliţie. Astfel, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Craiova au deschis o anchetă şi au descoperit că în spatele profilului online al românului stabilit în străinătate se află o femeie în vârstă de 38 de ani, tot din Craiova.

Astfel, polţiştii au făcut percheziţii la locuinţa femeii, dar şi la locul ei de muncă.

"În fapt, o femeie de 38 de ani, din municipiul Craiova, este bănuită că ar fi indus şi menţinut în eroare o femeie de 58 de ani, tot din municipiul Craiova, în scopul obţinerii de la aceasta de foloase patrimoniale injuste. În perioada noiembrie 2016-decembrie 2023, femeia de 38 de ani şi-ar fi creat o identitate fictivă, respectiv bărbat, cetăţean român stabilit în străinătate, iar, prin intermediul mesageriei electronice, a abordat-o pe persoana vătămată, câştigându-i încrederea", au precizat reprezentanţii IPJ Dolj într-o informare.

Poliţiştii au mai explicat că femeia de 38 de ani, folosindu-se de diverse pretexte, inclusiv promisiunea de căsătorie, ar fi determinat-o pe cealaltă femeie să-i transfere diverse sume de bani, în total 242.000 de lei şi 17.000 de euro, aceasta făcând 101 transferuri bancare.

Femeia a fost reţinută iniţial pentru 24 de ore, pentru înşelăciune şi a fost prezentată Judecătoriei Craiova, care a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

×
Subiecte în articol: Craiova IPJ Dolj Poliția Română
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close