Antena 3 CNN Actualitate Femeie nevăzătoare, umilită la intrarea într-un magazin. „Magazinul e plin de alimente, ce să caute animalul înăuntru?"

Femeie nevăzătoare, umilită la intrarea într-un magazin. „Magazinul e plin de alimente, ce să caute animalul înăuntru?"

O femeie nevăzătoare a fost umilită când a ajuns la magazin pentru a-și face cumpărăturile. Femeia dorea să-și cumpere lapte și pâine, însă agentul de pază de la Mega Image a refuzat să o lase să intre însoțită de câinele său, care o ajuta să se descurce.

Femeie nevăzătoare, umilită la intrarea într-un magazin. „Magazinul e plin de alimente, ce să caute animalul înăuntru?"
Sursa foto: Facebook
de Claudia Simion    |    22 Iul 2020   •   14:10

„Magazinul e plin de alimente, ce să caute animalul înăuntru?", a motivat paznicul.

Diana Ada a povestit pe Facebook toată experiența neplăcută. „Mă gândesc la cum unii oameni, pentru că sunt nevăzătoare, mă reduc la... nici măcar nu ştiu la ce. Dar ştiu cât de frustrată mă simt când "nu am voie" să intru cu Zafira, câinele meu ghid, în locuri în care conform legii 448/2006 am dreptul de a intra. Şi mai ştiu că e frustrant şi că în momentul în care sunt însoțită şi de o persoană, oamenii să i se adreseze ei, ca şi când aş fi responsabilitatea lor, ca şi când nu aş avea propria capacitate de a gândi, de a mă apăra, de a vorbi.

Am vrut în seara asta să intru la Mega Image-ul de pe Piezisă, în Cluj-Napoca. Ploua, şi i-am zis prietenei mele că voi intra cu ea, deşi nu aveam nevoie decât de un lapte şi o pâine. Domnul de la pază ne-a zis că nu avem voie. Că "magazinul e plin de alimente, ce să caute animalul înăuntru?". Prietena mea a încercat să îi explice că sunt nevăzătoare, că câinele e ïnsoțitor, că există o lege. Domnul s-a aşezat în uşă. Nu, nu şi nu. "Nu are voie* îi tot zicea prietenei mele care în cele din urmă i-a zis că sună la poliție”, a povestit ea.

Cum s-au implicat oamenii legii

În cele din urmă, au ajuns și oamenii legii. Polițistul local a spus că dacă paznicul refuză accesul nu are ce să facă.

„Polițistul local i-a zis că e spațiu privat şi că magazinul are dreptul de a-şi selecta clienții. Prietena agitată a încercat să-i explice ceva despre incorectitudinea selecției pe criterii care discriminează şi despre faptul că supermarketurile sunt spaţii publice în România, iar conform legii menționate am acces înăuntru. În cele din urmă, s-a terminat apelul la 112".

Între timp, paznicul a sunat-o pe șefa de magazin, care a spus că femeia ar fi putut să intre în magazin dacă avea un câine mai mic și îl ținea în brațe. "Vă închipuiți cum aş fi eu, nevăzătoare, umblând dezorientată cu un Golden Retriever de 30 kg în brațe? Da, într-un supermarket aş fi dezastru", a mai spus femeia.

×
Subiecte în articol: nevăzătoare Mega Image
Parteneri
Sute de mii de români vor primi banii înapoi de la facturile la energie
x close