Antena 3 CNN Actualitate Fenomen alarmant în Antarctica! Lipsește o cantitate de gheață marină de mărimea Argentinei

Fenomen alarmant în Antarctica! Lipsește o cantitate de gheață marină de mărimea Argentinei

Este alertă în Antarctica, acolo unde o bucată de gheață marină de mărimea Argentinei lipsește. Oamenii de știință se străduiesc să afle cauza dispariției.

Fenomen alarmant în Antarctica! Lipsește o cantitate de gheață marină de mărimea Argentinei
Sursa foto: Gettyimages | Abstract Aerial Art
de Ioana Mircea    |    31 Iul 2023   •   15:09

Gheața marină din Antarctica se află la cel mai scăzut nivel pentru această perioadă a anului de când au început monitorizările, în urmă cu 45 de ani.

Aceasta ocupă acum 1,6 milioane de kilometri pătrați (0,6 milioane de mile pătrate), sub recordul anterior de iarnă, stabilit în 2022, potrivit datelor de la National Snow and Ice Data Center (NSIDC).

La jumătatea lunii iulie, gheața marină din Antarctica era cu 2,6 milioane de kilometri pătrați (1 milion de mile pătrate) sub media din perioada 1981 - 2010, reprezentând o suprafață aproape la fel de mare ca Argentina sau ca suprafețele combinate ale Texasului, Californiei, New Mexico, Arizonei, Nevadei, Utah și Colorado.

Citește și: Fenomen dramatic în România! Cel mai mare ghețar subteran din țara noastră riscă să fie pe cale de dispariție

Fenomenul a fost descris de unii oameni de știință ca fiind excepțional - atât de rar, încât șansele sunt ca acest lucru să se întâmple există doar o dată la milioane de ani. Oamenii de știință se străduiesc acum să afle de ce, potrivit cnn.com.

×
Subiecte în articol: Antarctica ghetar
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close