Antena 3 CNN Actualitate Un fenomen rar întâlnit a panicat românii! Oamenii au sunat la 112

Un fenomen rar întâlnit a panicat românii! Oamenii au sunat la 112

Un fenomen natural rar întâlnit a panicat populaţia din estul ţării, iar unii dintre ei chiar au sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a afla ce se întâmplă.

Un fenomen rar întâlnit a panicat românii! Oamenii au sunat la 112
Sursa foto: antena 3
de Laura Dinu    |    25 Aug 2022   •   15:07

Un val de praf și aerosoli, cu multă umiditate, a făcut aerul greu respirabil. Unii au sunat la 112, panicați la gândul că ceva rău s-a întâmplat în Ucraina.  

Profesorul Silviu Gurlui a explicat fenomenul în direct la Antena 3. 

”Un rezultat al unui val de praf, de particule, ajuns în România dinspre partea de est sau sud-est a continentului și pe fondul unor fenomene meteorologice complexe, s-a format o astfel de imagine.

Oamenii au acuzat probleme de sănătate, o stare de respirație greoaie, dar s-au declanșat și o serie de forme de alergii", a declarat profesorul Gurlui.

Profesorul a arătat că oamenii care sunt alergici vor avea probleme, în această perioadă, în special dimineaţa şi seara.

"În zona aceasta de nord-est a României avem în această perioadă cea mai importantă, cea mai concentrată zonă din Europa cu polen de pelin, respectiv de ambrozie. Oamenii care sunt alergici în această perioadă simt această greutate, mai ales dimineața și seara”, a mai precizat profesorul. 

×
Subiecte în articol: fenomen rar
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close