Antena 3 CNN Actualitate Fenomen straniu pe cer, într-o localitate din România: "Avea o direcție de deplasare necontrolată"

Fenomen straniu pe cer, într-o localitate din România: "Avea o direcție de deplasare necontrolată"

Un clip video realizat făcut în urmă cu câteva nopți, în localitatea Târnăveni, județul Mureș, a stârnit multe reacții din partea oamenilor.

Fenomen straniu pe cer, într-o localitate din România: "Avea o direcție de deplasare necontrolată"
Sursa foto: captura Youtube
de Gabriel Dano    |    19 Apr 2022   •   20:13

Un localnic a filmat un obiect luminos care ar fi rămas neclintot pe cer timp de 30 de minute. Internauții au comentat pe internet fenomenul. Specialiștii afimră că ar putea fi vorba despre o dronă, având în vedere faptul că la doar 30 de kilometri de Târnăveni se află o bază militară.

În imagini apare un corp luminos în formă de romb. ”A apărut o lumină puternică și pe urmă s-a stins. Galben-portocaliu”, a relatat un martor pentru stirileprotv.ro.

”Marea majoritate a oamenilor care l-au văzut, l-au descris ca un obiect care avea o direcție de deplasare necontrolată și un obiect necunoscut”, a declarat, la rândul său, edilul localității.

Inițial, localnicii au presupus că obiectul luminos de pe cer ar putea fi legat de o civilizație îndepărtată. Alte persoane au presupus că ar avea legătură cu războiul din Ucraina. Însă, Liviu Mircea, cercetător la Universitatea Babeș – Bolyai, care este responsabil cu Observatorul Astronomic din Cluj – Napoca, susține că nu este un corp ceresc natural: ”Imaginea este una defocalizată și atunci, clar, această turbulență optică creează impresia că este un OZN. Este un obiect zburător precis și deocamdată neidentificat. Corp ceresc natural nu poate fi, fiindcă acestea au o traiectorie fie curbilinie, fie razantă. Obiectul acesta este cvasifix”.

Obiectul ar putea însă și să fie doar o dronă: ”Trebuie să avem în vedere că la 30 de kilometri de Târnăveni este bază militară de la Luna. S-ar putea zice că e un echipament de supraveghere NATO”, a mai spus cercetătorul.â

×
Subiecte în articol: ozn Târnăveni
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close