Antena 3 CNN Actualitate FestItalia, reconstituirea unei Italii în miniatură în Bucureşti, va avea loc între 12-18 septembrie

FestItalia, reconstituirea unei Italii în miniatură în Bucureşti, va avea loc între 12-18 septembrie

FestItalia, reconstituirea unei Italii în miniatură în Bucureşti, va avea loc între 12-18 septembrie
de S.T.    |    13 Sep 2013   •   18:58

FestItalia, o manifestare care îşi propune să reconstituie o Italie în miniatură în Capitală, va avea loc, în perioada 12-18 septembrie, în Parcul Herăstrău, informează Institutul Italian de Cultură din Bucureşti, potrivit Mediafax.

Elementele de festival, sărbătoare populară şi câmpenească, alcătuiesc un cadru propice prezentării unor momente cultural-artistice, muzicale şi gastronomice, prin care organizatorii doresc să ofere imaginea unei Italii vii.

Manifestarea va avea loc în Parcul Herăstrău, o oază de linişte şi verdeaţă care, timp de o săptămână, va fi animată de sunetele, muzica, savoarea şi culorile tipice unei Italii autentice, precum şi de ospitalitatea şi entuziasmul italienilor.

Pe 12 septembrie, la ora 20.30, va avea loc concertul formaţiei folk napolitane Terrasonora
, muzica grupului fiind inspirată din muzica populară specifică regiunii Campania, re-elaborată într-un registru modern.

Cântecele prezintă întâmplări din viaţa membrilor grupului, din locurile natale, folosind un limbaj popular (dialectul) cu un evident şi imediat potenţial comunicativ.

Festivalul continuă pe 13 septembrie, de la ora 18.30, cu spectacolul de muzică şi dansuri tradiţionale italieneşti organizat de Ro.As.It., Asociaţia Italienilor din România, care promovează identitatea minorităţii etnice italiene din România. Evenimentul este urmat de un moment artistic pus în scenă de un grup de elevi de la Liceul "Dante Alighieri".

Spectacolul de teatru de stradă, mimi, acrobaţie şi scamatorii, prezentat de tinerii din Asociaţia Parada din România va avea loc pe 14 septembrie, de la ora 17.00. În aceeaşi zi, de la ora 20.30, formaţia Gruppo Musicale Artegiovane va prezenta spectacolul "Europa trecut prezent şi viitor".

În 15 septembrie, va avea loc spectacolul de circ pentru mari şi mici al fundaţiei Parada România, afiliată fundaţiei Parada Italia
. Asociaţia este susţinută de mai multe asociaţii şi instituţii din Italia şi foloseşte limbajul circului ca instrument de reintegrare socială a copiilor străzii din Bucureşti.

Seara va continua cu spectacole "improvizate" ale unor muzicieni anonimi care vor încânta publicul cu evoluţiile lor. La eveniment va participa pianistul Alfredo Tisocco.

Pentru iubitorii jazzului, pe 16 septembrie, va avea loc un concert cu un repertoriu de melodii celebre din muzica tradiţională italiană interpretate în versiune swing şi bossanova. Solistă va fi Mila, cunoscută cantautore şi percuţionistă din Milano. La saxofon, contrabas, pian şi baterie, se vor afla muzicieni italieni şi români.

Festivalul va continua, marţi, la ora 20.00, cu "60 de ani de istorie a modei italiene sub clar de lună". Va fi o serată de gală cu prezentarea creaţiilor vestimentare aparţinând celor mai cunoscuţi stilişti italieni din anii 50 până astăzi. Spectacolul va fi prezentat de jurnalista Roxana Iliescu.

Serata finală din 18 septembrie îl va avea cap de afiş pe Marco Finotto, o voce italiană cunoscută în lume.

×
Subiecte în articol: parcul herastrau
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close