Antena 3 CNN Actualitate Florida. Convenţia Naţională a Partidului Republican a fost amânată, din cauza furtunii tropicale Isaac

Florida. Convenţia Naţională a Partidului Republican a fost amânată, din cauza furtunii tropicale Isaac

Florida. Convenţia Naţională a Partidului Republican a fost amânată, din cauza furtunii tropicale Isaac
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
de G.S.    |    26 Aug 2012   •   10:24

Convenţia Naţională a Partidului Republican, care urma să înceapă luni în Florida pentru a desemna în mod oficial candidatul formaţiunii la alegerile prezidenţiale de la 6 noiembrie, a fost amânată pentru marţi, din cauza ameninţării potenţiale reprezentată de furtuna tropicală Isaac, relatează AFP.
   
Organizatorii evenimentului şi-au motivat sâmbătă decizia invocând îngrijorări de securitate, în contextul în care aproximativ 50.000 de persoane sunt aşteptate la această convenţie, prevăzută iniţial în perioada 27-30 august la Tampa, pe coasta de vest a Floridei, în sudul Statelor Unite.
   
"Din cauza unor informaţii grave cu privire la condiţiile climatice prevăzute în regiunea Tampa, Convenţia Naţională republicană va fi convocată luni, iar lucrările sale amânate pentru marţi", a anunţat Reince Priebus, preşedintele Comitetului Naţional Republican, citat într-un comunicat.
   
"Securitatea celor care se află pe traiectoria (furtunii tropicale) Isaac este de cea mai mare importanţă. Îi aplaud pe cei de la Tampa care au decis să schimbe programul", a declarat sâmbătă seara Mitt Romney, un fost guvernator al statului Massachusetts, care urmează să fie învestit în cadrul Convenţiei drept candidat al Partidului Republican la alegerile prezidenţiale prevăzute la 6 noiembrie, împotriva preşedintelui democrat în exerciţiu Barack Obama.
   
"Prioritatea noastră este securitatea locuitorilor Floridei şi a celor aşteptaţi la Convenţie", a insistat, de asemenea, preşedintele Convenţiei republicane, Bill Harris.
   
Este pentru a doua oară când condiţiile meteorologice joacă feste republicanilor. Ei au mai fost nevoiţi să suspende cea mai mare parte a lucrărilor în prima zi a Convenţiei de la Saint Paul (Minnesota), în 2008, din cauza uraganului Gustav.
   
Furtuna tropicală Isaac a făcut deja patru morţi, sâmbătă seara, la traversarea Haiti. Furtuna se afla, la ora locală 20.00 (3.00, ora României), la aproximativ 130 de kilometri de costele Cubei şi la aproximativ 600 de kilometri vest de coastele Floridei, potrivit Centrului Naţional american pentru Uragane (NHC) cu sediul la Miami, şi prezenta rafale de vânt care atingeau până la 95 de kilometri pe oră.
   
Ea ar putea să se transforme în uragan în următoarele 24 până la 36 de ore, în timp ce se va apropia de extremitatea sudică a statului american Florida.
   
Sunt de prevăzut ploi violente, dar şi posibile inundaţii, nivelul apei putând atinge până la doi metri, potrivit NHC.
   
Convenţia aşteaptă aproximativ 50.000 de persoane, inclusiv aproximativ 15.000 de jurnalişti, iar mii de manifestanţi şi-au anunţat, de asemenea, sosirea. Aproximativ 4.000 de poliţişti sunt mobilizaţi pentru a asigura securitatea acestui important eveniment, care se desfăşoară o dată la patru ani.
   
Programul, minuţios elaborat timp de luni de zile, urmează să fie revăzut complet, însă discursul de acceptare susţinut de către Mitt Romney, în vârstă de 65 de ani, este prevăzut, în continuare, pentru joi seara.
   
Acest fost om de afaceri extrem de bogat şi fost guvernator al statului Massachusetts (nord-est), perceput odinioară ca un pragmatic moderat, şi-a înăsprit în mod considerabil discursul în ultimele luni. El a ales ca partener de cursă un ultraconservator, pe Paul Ryan, în vârstă de 42 de ani, un reprezentant al statului Wisconsin (nord).
   
Programul eventualului viitor Guvern republican va fi, de asemenea, prezentat în mod public în cursul Convenţiei. Acesta promite să fie solid ancorat la dreapta, în condiţiile în care partidul este dominat de către aripa conservatoare.

×

Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea | Luni-Joi, 21:00

Adrian Năstase: "E nevoie de o dezbatere în Parlament în legătură cu orientarea politicii externe"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close