Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîțu, despre amânarea ratelor: "Românii trebuie să fie cumpătați. Eu le-aș propune să înceapă ușor, cu o lună, două"

Florin Cîțu, despre amânarea ratelor: "Românii trebuie să fie cumpătați. Eu le-aș propune să înceapă ușor, cu o lună, două"

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, le recomandă celor cu credite la bancă să fie cumpătați dacă vor solicita amânarea ratelor.

Florin Cîțu, despre amânarea ratelor: "Românii trebuie să fie cumpătați. Eu le-aș propune să înceapă ușor, cu o lună, două"
Sursa foto: Gov.ro
25 Mar 2020   •   22:49

Cîțu le mai spune să înceapă ușor, cu o lună-două.

"Românii trebuie să înţeleagă că amânare nu înseamnă iertare şi trebuie să fie cumpătaţi. Dacă avem nevoie de păsuire să începem cu o lună, două, să nu ne creăm probleme pe viitor.(...) Este vorba de (amânare n.r) până la nouă luni, dar oamenii pot folosi această posibilitate o lună, două, trei, după posibilităţile fiecăruia. Trebuie să spunem foarte clar: amânare nu înseamnă iertare. După ce trece perioada de amânare ratele trebuie plătite. Bineînţeles că nu vor fi plătite imediat, dar trebuie plătite. Oamenii trebuie să fie foarte atenţi când cer să li se amâne ratele şi să nu se întindă prea mult. Eu aş propune fiecărui român care vrea să acceseze această facilitate să înceapă uşor, cu o lună, două", a spus Cîţu la TVR1.

Florin Cîțu a precizat că de această facilitate pot beneficia atât persoanele fizice, cât și cele juridice, și e pentru credite de consum și credite ipotecare, niciun credit nefiind restricționat.

"Vom vedea mâine forma finală. Este important că se va face la cererea clientului, se va face o cerere către bancă, se va spune motivul şi pentru ce perioadă. Repet, toţi cei care se gândesc, să se gândească întâi la o perioadă scurtă şi apoi să extindă. (...) Perioada de 9 luni este o propunere pe care am făcut-o, e agreată, dar recomandarea mea este să nu meargă pe maxim pentru că după aceea tot trebuie să fie plătite (ratele n.r)", a mai spus ministrul.

×
Subiecte în articol: Ministrul de Finante

Legislaţie nouă pentru piaţa muncii

Europarlamentarii anunţă că vor să obţină statut de angajat şi drepturi pentru mai multe categorii de lucrători

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close