Antena 3 CNN Actualitate Premierul desemnat Florin Cîţu, huiduit îndelung în Parlament, înaintea votului de învestire

Premierul desemnat Florin Cîţu, huiduit îndelung în Parlament, înaintea votului de învestire

Premierul desemnat Florin Cîţu a fost huiduit îndelung, miercuri, în Parlament, în cadrul şedinţei comune în cadrul căreia se votează învestirea cabinetului său.

Premierul desemnat Florin Cîţu, huiduit îndelung în Parlament, înaintea votului de învestire
de Adrian Iclozan    |    23 Dec 2020   •   16:35

Huiduielile au început în momentul în care preşedintele Camerei, Ludovic Orban, care conduce şedinţa alături de preşedintele Senatului, Anca Dragu, i-a dat cuvântul lui Cîţu pentru a prezenta programul de guvernare şi lista miniştrilor.

Parlamentarii coaliţiei au încercat, fără prea mare succes, să acopere cu aplauze corul de huiduieli.

Ludovic Orban le-a transmis celor care au huiduit să se ducă pe stadion şi i-a ameninţat cu aplicarea măsurilor din regulament.

"Suntem în Parlamentul României și vă solicit să vă comportați așa cum așteaptă fiecare român de la noi - să fim civilizați, să respectăm șapte ani de acasă și bunul simț. Cei care huiduie să se ducă pe stadion dacă vor să huiduie. Dacă nu, vom aplica regulamentul ședințelor comune", a spus Orban.

Orban a mai precizat că, din totatul de 465 de senatori şi deputaţi, 455 sunt validați iar în sală sunt prezenți 363.

Pe ordinea de zi se află prezentarea programului şi a listei guvernului de către candidatul desemnat pentru funcţia de prim-ministru, dezbateri asupra programului și votul pe cererea de acordare a încrederii Parlamentului pentru pentru programul şi lista de membri a noului cabinet.

Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, aprobă prin vot atât programul cât şi întreaga listă a miniştrilor Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Votul este secret şi se exprimă prin bile. Numărul minim de voturi pentru învestitură este 234.

Toți cei 18 miniștri propuși au primit aviz pozitiv în comisiile parlamentare de specialitate.

 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu huiduieli
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close