Antena 3 CNN Actualitate Florin Piersic, mesaj extrem de trist după moartea lui Ion Dichiseanu

Florin Piersic, mesaj extrem de trist după moartea lui Ion Dichiseanu

Ion Dichiseanu a murit, joi dimineață, la vârsta de 87 de ani după ce ultimele trei luni și le petrecuse la spital din cauza unor probleme de sănătate. Actorul fusese infectat cu o bacterie periculoasă despre care fiica lui spunea că ar fi luat-o în urma unei investigații medicale.

Florin Piersic, mesaj extrem de trist după moartea lui Ion Dichiseanu
de Gabriel Dano    |    20 Mai 2021   •   22:27

Marele actor Florin Piersic a transmis, joi seară, un mesaj extrem de trist despre prietenul său de o viață.

"Mi-a fost partener. În 1966 ne-am găsit împreună pe platourile de filmare la filmul Tunelul, o coproducție internațională.  Și iarăși în 1984 în Trandafirul Galben. Noi doi eram considerați cavalerii cinematografiei românești. De televiziune nu mai vorbesc în câte emisiuni ne-am întâlnit. Dar dincolo de toate eram prieteni.

O prietenie care a durat o viață. L-am avut invitat la Iași în 2019 la Festivalul "Serile filmului romanesc, la a zecea editie, care mi-a fost dedicată. Am petrecut o săptămână împreună și, Doamne ce ne-am mai bucurat. Bun, vesel, plin de energie și neastâmpăr. 

Așa era prietenul meu Ion Dichiseanu. Ți-ai iubit mult profesia și publicul Dicki, dragul meu și n-ai uitat nici o clipă de ce te-ai facut actor. Astăzi însă destinul a facut ca tu, " dezgustat de atâtea măști grotești, să ieși din scenă, plângând între culise", vorba poetului Mihai Coreanu. O lumină arde pentru sufletul tau. Rămâi în amintirea mea, prieten al meu!", a scris Florin Piersic, pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Florin Piersic Ion Dichiseanu
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close