Antena 3 CNN Actualitate Florin Roman: 'Impozitarea pensiilor speciale trebuie făcută în Parlament. O OUG va fi atacată de sluga PSD-ului, Renate Weber'

Florin Roman: 'Impozitarea pensiilor speciale trebuie făcută în Parlament. O OUG va fi atacată de sluga PSD-ului, Renate Weber'

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a afirmat miercuri că impozitarea pensiilor speciale trebuie făcută în Parlament, pentru că o eventuală ordonanţă de urgenţă a Guvernului ar putea fi atacată la CCR de către Avocatul Poporului, Renate Weber, pe care a numit-o ”sluga PSD”.

Florin Roman: 'Impozitarea pensiilor speciale trebuie făcută în Parlament. O OUG va fi atacată de sluga PSD-ului, Renate Weber'
03 Iun 2020   •   17:28

Atenţionat într-o conferinţă de presă asupra faptului că Guvernul ar putea da o OUG privind impozitarea pensiilor speciale, Roman a spus: "Am luat în calcul toate variantele. (...) Teoretic este posibil dar, având în vedere precedentul că Avocatul Poporului nu este Avocatul Poporului, ci este avocatul PSD-ului, noi aşteptăm ca orice ordonanţă să fie atacată de Avocatul Poporului la CCR. Din acest motiv, deocamdată nu am apelat la acest instrument.”

El a aminitit că amendamentul PNL privind impozitarea cu până la 95% a pensiilor speciale "este blocat la Comisia de buget finanţe".

"Pur şi simplu nu vor să-l voteze. Deci domnul Ciolacu şi PSD mint. Dacă vrem să eliminăm pensiile speciale, ele pot fi eliminate doar aşa cum au fost introduse - prin lege în Parlament", a spus Roman la Parlament.

El a adăugat că, dacă toate demersurile vor eşua în Parlament, PNL va apela la alte instrumente.

"Luăm în calcul inclusiv varianta angajării răspunderii Guvernului sau a unei ordonanţe, după ce am finalizat integral procedurile parlamentare. (...) Dacă într-o lună de zile nu vor rezolva această problemă, înseamnă că nu vor să o rezolve, şi atunci Guvernul mai are două instrumente de atac. (...) OUG, din punctul nostru de vedere, va fi atacată la CCR de sluga PSD-ului, doamna Renate Weber", a spus Roman.

×
Subiecte în articol: Florin Roman
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close