FMI încurajează refacerea procedurii de privatizare a CFR Marfă. Ponta: Nu vom fi puşi sub presiune

de A.M.P    |    24 Oct 2013   •   07:40
FMI încurajează refacerea procedurii de privatizare a CFR Marfă. Ponta: Nu vom fi puşi sub presiune Foto: Agerpres

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a transmis foarte clar Guvernului că este mai bine să refacă procedura de privatizare a companiei CFR Marfă decât să existe o procedură contestată, a declarat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.
  
"Lucrurile stau în felul urmator: cei de la FMI ne-au transmis foarte clar că e mai bine să refacem procedura, să o luăm de la capăt, să dureze 9-10 luni decât să fie o procedură contestată. De altfel, avem în acordul cu ei foarte clar prevăzut că se reia o procedură în termen mult mai relaxat şi nu o să mai fim puşi sub presiune", a spus Victor Ponta la un post de televiziune.
   
Privatizarea CFR Marfă nu s-a putut însă finaliza la termenul limită, 14 octombrie, pentru că unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunţa asupra tranzacţiei.
   
Săptămâna trecută, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Transporturilor să înceapă procedurile pentru o nouă privatizare a companiei, proces care să fie încheiat până în vara anului viitor.
 

Parteneri
x close