Antena 3 CNN Actualitate Focar de coronavirus la Pașcani. Zeci de copii, infectați cu Covid-19

Focar de coronavirus la Pașcani. Zeci de copii, infectați cu Covid-19

39 de copii au fost confirmați pozitiv la două centre ale Protecției Copilului din Pașcani, unde anterior au fost confirmați cu cumplitul virus 16 angajați. Copii sunt asimptomatici şi au fost izolați de copii sănătoși. Se pare că unul dintre centrele devenite focar Covid are în îngrijire copii cu handicap sever.

Focar de coronavirus la Pașcani. Zeci de copii, infectați cu Covid-19
Sursa foto: Pixabay
de Cristina Tudorache    |    24 Iun 2020   •   22:50

Cazurile de coronavirus în rândul copiilor au fost identificate în două unități aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Pașcani. 

"Sunt copii din aceleaşi centre unde au fost şi angajaţi confirmaţi. Sunt 21 într-un centru şi 18 într-un centru", a declarat, miercuri, pentru Mediafax, Florin Ion, directorul DGASPC Iaşi.

Întrebat dacă aceştia au fost transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, Florin Ion a explicat că situaţia este "evaluată împreună cu reprezentanţii DSP" şi că urmează să se ia o decizie.

16 angajaţi de la cele două centre au fost diagnosticați sâmbătă dimineaţă, în urma testării, iar atunci conducerea DGASPC anunţa că minorii vor fi testaţi în cursul acestei săptămâni.

"Sunt copii care nu au ieşit din luna martie din centru. Ceilalţi copii, cei care nu sunt confirmaţi, au fost separaţi, la unul dintre centre sunt 3 căsuţe de tip familial, s-au separat deja copiii, iar la Centrul Sfântul Neculai s-au separat pe etaje", a explicat Florin Ion.

16 angajați din două centre rezidențiale de asistență socială, confirmați cu Covid-19 zilele trecute

“Toți angajații din centrele rezidențiale ale Direcțiilor de Asistență Socială și a Protecției Copilului Iași, și nu numai, sunt testați din două în două săptămâni. În data de 18 iunie, au făcut testul COVID angajații din centrul Pașcani și dintr-o unitate subordonată din afara localității Pașcani. Pe data de 19 s-au primit rezultatele și 11 s-au dovedit a fi pozitivi la centrul din Pașcani și cinci s-au dovedit a fi pozitivi din localitatea de lângă Pașcani. Cinci au fost chemați la DSP, urmând să fie internați la boli infecțioase în Iași”, a declarat, la Digi24, Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt al DGASPC Iași.

“La centrul din Pașcani am luat măsuri de dezinfecție și stabilirea unor circuite clare. Copii au fost izolați și s-a mărit distanța dintre paturi. Acolo este vorba de un centru cu copii cu handicap sever. Mulți dintr ei sunt imobilizați la pat și este greu de lucru. Au fost trimise combinazoane și alte materiale sanitare. Au fost chemați toți angajații din concedii medicale și de odihnă și în felul acesta sperăm să putem acoperi turele. De asemenea, din alte centre unde se pot face schimburi. Spre exemplu, la Pașcani avem un centru de zi. Nu mai lucrează. Vom apela și la acei angajați. O să lucreze în continuare pentru a acoperi deficitul”, a mai spus Tiberiu Bantaș.

×
Subiecte în articol: copii coronavirus Pascani

ȘTIRI

Raed Arafat despre planurile României pentru blackout

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close