Antena 3 CNN Actualitate Fost deţinut politic, despre noul Cod Penal care ar putea ierta torţionarii: Este un articol imbecil, în ton cu epoca în care trăim

Fost deţinut politic, despre noul Cod Penal care ar putea ierta torţionarii: Este un articol imbecil, în ton cu epoca în care trăim

Fost deţinut politic, despre noul Cod Penal care ar putea ierta torţionarii: Este un articol imbecil, în ton cu epoca în care trăim
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    26 Oct 2013   •   21:53

Emanoil Mihăilescu, un fost deţinut politic, a apreciat, sâmbătă, că articolul din Codul Penal - potrivit căruia torţionarii comunişti ar putea fi ocoliţi de Justiţie - este "un articol imbecil" asemeni vremurilor pe care le trăim.

"Articolul acesta e imbecil, este în ton cu epoca în care trăim, este o epocă îngrozitoare", a spus fostul deţinut politic, sâmbătă, la emisiunea Q&A, de la Antena 3.

În ceea ce priveşte atitudinea torţionarului Iona Ficior, Emanoil Mihăilescu s-a declarat "scârbit".

"Mi-e scârbă de acest om care se pretinde ofiţer superios şi nu poate să recunoască vinile sistemului comunist de atunci. Mă uluieşte minciuna acestui om care are o vârstă, e baptist neoprotestant şi crede că îl poate înşela pe Dumnezeu?", a spus fostul deţinut.

"De fapt, comuniştii nu şi-au recunoscut niciodată vina pe care au adus-o acestei ţări", a încheiat Emanoil Mihăilescu.

Curtea Constituţională ar putea accepta prescrierea omorului şi a crimelor împotriva umanităţii.

Prin Legea 27/2012 de modificare şi completare a Codului Penal a fost înlăturată prescripţia răspunderii penale pentru omor, omor calificat, omor deosebit de grav şi infracţiuni intenţionate care au avut ca urmare moartea victimei, inclusiv pentru cele în legătură cu care nu s-a împlinit termenul de prescripţie la data intrării în vigoare a legii, respectiv martie 2012.

În actul normativ a fost introdusă sintagma "indiferent de data la care au fost comise" pentru imprescriptibilitatea infracţiunilor de genocid, crime contra umanităţii şi de război.


×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close