Antena 3 CNN Actualitate Fosta şefă de la Finanţe Publice Vaslui, condamnată la închisoare pentru delapidare

Fosta şefă de la Finanţe Publice Vaslui, condamnată la închisoare pentru delapidare

Fosta şefă de la Finanţe Publice Vaslui, condamnată la închisoare pentru delapidare
Sursa foto: Foto: legaljuice.com
23 Ian 2012   •   20:10

Un fost şef din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice (AFP) Vaslui a fost condamnat de Judecătoria Vaslui la un an de închisoare cu suspendare pentru delapidare, după ce, timp de trei ani, a sustras în mod fraudulos de la bugetul de stat peste 190.000 de lei, informează Mediafax.

La trei luni de la trimiterea în judecată, magistraţii Judecătoriei Vaslui au condamnat-o pe fosta şefă a Biroului de Încasări din cadrul Trezoreriei municipiului Vaslui, Elena Chiriac, la un an de închisoare cu suspendare şi la plata a 1.200 de lei cheltuieli judiciare, femeia primind pedeapsa minimă prevăzută de Codul Penal pentru delapidare.
   
Potrivit probatoriului depus de procurori la dosar, Elena Chiriac şi-a însuşi, în mod ilegal, suma de 190.153,52 lei din conturile Administraţiei Finanţelor Publice (AFP) Vaslui, prin transferarea banilor în conturi personale.
   
La audieri, Elena Chiriac a declarat că şi-a însuşit respectivele sume de bani din cauza problemelor de sănătate pe care a început să le aibă din anul 2008, aspecte care nu s-au confirmat în urma anchetei.

Din extrasele de cont verificate de poliţişti a reieşit că banii au fost folosiţi pentru efectuarea unor plăţi cu cardul pentru diverse bunuri şi produse.
   
Sentinţa dată de magistraţii Judecătoriei Vaslui poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile atât de fostul şef din cadrul AFP Vaslui cât şi de procurori.

×
Subiecte în articol: delapidare incasari
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close