Antena 3 CNN Actualitate Fostul procuror şef Nelu Carpen, doi avocaţi şi un judecător, trimişi în judecată

Fostul procuror şef Nelu Carpen, doi avocaţi şi un judecător, trimişi în judecată

Fostul procuror şef Nelu Carpen, doi avocaţi şi un judecător, trimişi în judecată
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Iul 2010   •   11:30

Fostul procuror-şef al al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, Nelu Carpen, a fost trimis în judecată, vineri, într-un dosar de corupţie, împreună cu alte 12 persoane, printre care doi avocaţi din Baroul Bucureşti şi un judecător la Judecătoria Buftea.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Nelu Carpen este acuzat de comiterea mai multor infracţiuni. Mai precis, acesta este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, trei infracţiuni de luare de mită, două infracţiuni de trafic de influenţă, primire de foloase necuvenite, opt infracţiuni de favorizare a infractorului, fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Citeşte aici comunicatul DNA

Alături de Nelu Carpen au mai fost trimise în judecată alte 12 persoane. Printre acestea se numără avocaţii Zamfirachi Adrian-Richartt (Baroul Bucureşti) şi Gâlceavă Ileana Claudia (Baroul Bucureşti) şi judecătorul Sterea Aurică (Judecătoria Buftea).

Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Carpen Nelu şi Zamfirachi Adrian-Richartt pe 23 aprilie 2010.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: procuror sef arest preventiv
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close