Antena 3 CNN Actualitate Frans Timmermans cere explicații cu privire la revocarea lui Kovesi. Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene se va întâlni cu ministrl Justiiei și șefa DNA

Frans Timmermans cere explicații cu privire la revocarea lui Kovesi. Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene se va întâlni cu ministrl Justiiei și șefa DNA

Frans Timmermans cere explicații cu privire la revocarea lui Kovesi. Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene se va întâlni cu ministrl Justiiei și șefa DNA
Sursa foto: Foto: Wikipedia.org
27 Feb 2018   •   19:16

Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, a declarat, pentru Calea Europeană, faptul că aşteaptă ca autorităţile de la Bucureşti să îi ofere explicaţii cu privire la propunerea de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

”Voi fi informat joi despre asta. Mă voi întâlni cu ea (procurorul-şef) şi cu ministrul Justiţiei şi le voi asculta argumentele. Dar, ştiţi poziţia Comisiei. Trebuie să lăsăm independenţa judiciară să îşi facă treaba. Asta este cel mai bine pentru toate statele membre”, a declarat Frans Timmermans.

Oficialul european a făcut aceste declaraţii după o conferinţă comună de presă susţinută cu alături de preşedinţia bulgară a Consiliului UE după reuniunea Consiliului Afaceri Generale ce a avut loc astăzi în Bruxelles.

Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene (CE), responsabil pentru mai buna legiferare, relaţii interinstituţionale, statul de drept şi Carta drepturilor fundamentale, va efectua o vizită oficială la Bucureşti, în data de 1 martie 2018, informează ziare.com.

Înaltul oficial european se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, cu preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, şi cu premierul Viorica Dăncilă.

De asemenea, prim-vicepreşedintele Timmermans se va întâlni cu reprezentanţi ai sistemului judiciar din România şi membri ai comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei, anunţa reprezentanţa CE.

×

Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea | Luni-Joi, 21:00

Adrian Năstase: "E nevoie de o dezbatere în Parlament în legătură cu orientarea politicii externe"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close