Antena 3 Actualitate Fregata "Regele Ferdinand" pleacă în misiune sub comandă UE

Fregata "Regele Ferdinand" pleacă în misiune sub comandă UE

de G.S.    |    09 Sep 2012   •   12:52
Fregata "Regele Ferdinand" pleacă în misiune sub comandă UE Foto: Mediafax

Fregata 'Regele Ferdinand' va pleca miercuri din portul Constanţa pentru a participa la operaţia de luptă 'Atalanta' împotriva pirateriei navale în Golful Aden, sub comandă UE.
   
Reprezentanţii Forţelor Navale au informat duminică, printr-un comunicat remis presei, 'că este prima participare a unei nave româneşti la o misiune desfăşurată la peste 3.000 mile marine faţă de ţară şi, totodată, prima participare la o operaţie antipiraterie'.
   
În anii anteriori, fregata 'Regele Ferdinand' a mai participat, sub comandă NATO, în Marea Mediterană, la operaţia 'Active Endeavour' pentru monitorizarea traficului naval şi aerian în scopul combaterii traficului ilegal şi la operaţia 'Unified Protector' de impunere a embargoului împotriva Libiei.
   
'Tot în premieră o fregată va participa la o misiune internaţională având la bord ambarcat un elicopter Puma Naval', se mai menţionează în comunicat.
   
Nava este comandată de comandorul Mihai Panait şi va avea la bord pentru această misiune un echipaj alcătuit din 236 de marinari.
   
Ceremonialul prilejuit de plecarea fregatei 'Regele Ferdinand' în misiune va avea loc la dana Portului Militar Constanţa, începând cu ora 9,45, în prezenţa oficialităţilor militare, a reprezentanţilor autorităţilor locale, a unor veterani, cadre militare în rezervă şi în retragere, precum şi a membrilor familiilor echipajului.
   
Fregata va reveni în portul Constanţa pe data de 14 decembrie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close