Antena 3 CNN Actualitate FSLI atacă la Curtea Constituţională actul prin care Guvernul vrea să plafoneze salariile profesorilor

FSLI atacă la Curtea Constituţională actul prin care Guvernul vrea să plafoneze salariile profesorilor

FSLI atacă la Curtea Constituţională actul prin care Guvernul vrea să plafoneze salariile profesorilor
Sursa foto: Foto: Mediafax
01 Apr 2011   •   18:21

FSLI va ataca la Curtea Constituţională actul normativ prin care Guvernul vrea să plafoneze salariile profesorilor, a declarat, vineri, secretarul general al federaţiei, Liviu Marian Pop.

Potrivit lui Pop, prin actul normativ pe care Guvernul doreşte să îl înainteze se urmăreşte scăderea salariilor cu 33% pentru cadrele didactice care au câştigat în instanţă, iar pentru toate celelalte care urmează să câştige aceste drepturi salariale, acestea "să fie şterse cu buretele", transmite Mediafax.

"România nu are bani să plătească majorările salariale ale profesorilor. Trebuie să venim cu un act normativ care să spună că atât poate ţara să plătească pentru profesori", a declarat prim-ministrul Emil Boc, joi, la Guvern.

Premierul a explicat că la momentul actual în România există profesori care au salarii majorate şi cu 50% pe lângă creşterea de 15% din octombrie, în timp ce alţii nu beneficiază de acelaşi cuantum. Acesta a explicat că, deşi ideal ar fi ca România să aibă resurse mai mari, acest lucru nu este posibil momentan.
 
La rândul său, liderul PSD Victor Ponta spune că va depune plângere penală dacă Guvernul va elabora actul normativ.


×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close