Antena 3 CNN Actualitate E oficial: Gabriel Oprea a plagiat. Cererea de retragere a titlului de doctor este pe masa ministrului Educației

E oficial: Gabriel Oprea a plagiat. Cererea de retragere a titlului de doctor este pe masa ministrului Educației

E oficial: Gabriel Oprea a plagiat. Cererea de retragere a titlului de doctor este pe masa ministrului Educației
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Sep 2016   •   13:10

Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a luat decizia finală în privința doctoratului fostului ministru Gabriel Oprea. Mai exact, comisia a stabilit că Gabriel Oprea a plagiat în lucrarea sa de doctorat.

CNATDCU a trimis către Ministerul Educației cererea de retragere a titlului de doctor pentru Gabriel Oprea și cererea se află în acest moment pe masa ministrului Educației, Mircea Dumitru, conform news.ro

Lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea, "Procedura plângerii prealabile", a fost susţinută în anul 2000, la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, coordonator fiind profesorul universitar Ion Neagu.

În iulie 2015, Consiliul Naţional de Etică din subordinea Ministerului Educaţiei a decis într-un timp record că suspiciunile de plagiat în cazul tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea, pe atunci vicepremier, nu se confirmă, un verdict similar fiind dat şi în cazul lui Victor Ponta.

Pe de altă parte, Marian Popescu, preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti, a analizat lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea, spunând că, în mod sigur, este vorba despre un plagiat, zeci de pagini fiind "copiate integral" .

 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close