Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea, măsuri pentru deszăpezirea din Capitală: "Marile bulevarde sunt degajate de stratul de zăpadă. Sunt probleme pe arterele secundare"

Gabriela Firea, măsuri pentru deszăpezirea din Capitală: "Marile bulevarde sunt degajate de stratul de zăpadă. Sunt probleme pe arterele secundare"

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit despre măsurile luate pentru deszăpezirea marilor bulevarde din București. Firea a mai spus că activitățile pentru curățarea trotuarelor și a liniilor de tramvai sunt în desfășurare.

Gabriela Firea, măsuri pentru deszăpezirea din Capitală: "Marile bulevarde sunt degajate de stratul de zăpadă. Sunt probleme pe arterele secundare"
06 Feb 2020   •   11:52

"Chiar dacă marile bulevarde sunt acum degajate de stratul de zăpadă, însă sunt probleme pe arterele secundare. De asemenea, sunt în continuare activități în ceea ce privește curățarea troturelor și curățarea liniilor de tramvai. Ne dorim cu toții să acționăm împreună cât mai rapid toate instituțiile din subordinea Primăriei Generale ale Capitalei, împreună cu toate primăriile sectoarelor municipiului București, precum și cu companiile de salubritate care gestionează contractele de deszăpezire la nivelul municipiului București", a declarat primarul Capitalei. 

Firea a explicat că transportul în comun a fost una dintre priorități și că în momentul de față se circulă decent. 

"În ceea ce privește transportul public în comun, pentru că el a fost prioritatea zero în cadrul acțiunilor noastre de deszăpezire, se circulă decent, în condiții de iarnă. Au fost 20 de sincope la nivelul liniilor de tramvai. S-au rezolvat 15, iar acum se lucrează la încă 5. 

Ceea ce s-a afirmat până acum și am văzut că a creat probleme cetățenilor s-a rezolvat, atât în ceea ce privește traseul tramvaiului 41, cât și tramvaiul 21. Sunt două linii importante care circulă normal", a mai spus Firea. 

"Toate avariile care au fost constatate au fost remediate în mare parte. Se lucrează acum la trei intersecții, deci mai sunt avariate trei semafoare și se lucrează atât de către compania noastră, cât și de către societatea care are contract cu administrația străzilor. În ceea ce privește livrarea agentului termic, nu sunt probleme în acest moment". 

În ceea ce privește gripa sezonieră, Firea a precizat că au fost raportate 4.600 de cazuri la copii. E vorba despre cazurile raportate de cabinele medicale ale școlilor de stat, neexistând în acest moment informații despre școlile și grădinițele private. 

"Pentru că vorbim despre iarnă și despre problemele care apar, vreau să vă spun că avem deja diagnosticate peste 4.600 de cazuri de gripă sezonieră la copii. Toate aceste raportări sunt primite de la cabinetele medicale școlare, deci ele reprezintă situația la zi din școlile de stat. Din păcate, nu avem raportări de la grădinițele și școlile private, precum și de la medicii de familie. În ceea ce privește cele două spitale specializate în boli infecțioase, la Spitalul Victor Babeș au fost diagnosticate 629 de cazuri de gripă sezonieră doar în această lună. Am luat legătură cu domnul profesor Streinu Cercel, managerul Insitutului Matei Balș, care mi-a comunicat 147 de cazuri de gripă sezonieră în 24 de ore. Ne-ar fi util să știm numărul real de îmbolnăviri cu gripă sezonieră. Măsurile pe care le-am luat la școli sunt cele specifice acestei perioade", a mai declarat Firea. 

Gabriela Firea, măsuri pentru deszăpezirea din Capitală: "Marile bulevarde sunt degajate de stratul de zăpadă. Sunt probleme pe arterele secundare"

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea deszapezire
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close