Antena 3 CNN Actualitate Gazeta Sporturilor nu va mai fi tipărită. Vânzările au scăzut drastic

Gazeta Sporturilor nu va mai fi tipărită. Vânzările au scăzut drastic

Ziarul Gazeta Sporturilor a fost oprit fără ca publicul și nimeni din redacție să fie anunțat. Ziariștii au aflat ieri, pe 1 noiembrie, ca a fost tipărit ultimul număr.

de Ştefan Petrică    |    02 Noi 2023   •   10:04

Odată cu închiderea Gazetei Sporturilor, România nu mai are niciun cotidian de sport tipărit. Ziarul ar fi împlinit în 2024 un secol de existență neîntreruptă.

Gazeta Sporturilor era singurul ziar tipărit din România.

Decizia de a renunța la ediția print, vine la numai trei luni de la un alt scandal.

Atunci, redactorul șef, Cătălin Țepelin a fost îndepărtat de la conducerea trustului după ce 95 de ziariști l-au denunțat presiuni asupra politicii ziarului, în favoarea caselor de pariuri.

Citește și: Adrian Câciu, veste bună pentru toți beneficiarii cardurilor de energie: ”Facem acest lucru pentru ca românii să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine și peste iarna care începe!”

Concret, șefii Ringier ar fi cerut să verifice în avans articolele despre firmele de jocuri de noroc, care erau clienți de publicitate.

Acum, printr-un email trimis angajaților, Ringier a anunțat că l-au concediat pe Cătălin Tolontan din funcția de editor coordonator și nu mai puțin de alte 9 posturi au fost desființate cu efect imediat.

Compania spune că toate deciziile au fost de ordin financiar.

"Din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediția tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum și a creșterii prețurilor la hârtie și la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group, proprietar al Gazeta Sporturilor și GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică.

Consecința acestor transformări este închiderea diviziei de print, care înregistrează în prezent pierderi majore, potrivit Ringier Sports Media Group.

Ziarul de sport a apărut în anul 1924 pe 14 septembrie. La început apărea de 4 ori pe săptămâna, iar ulterior de 2 ori în timpul iernii și de trei ori vara.

Gazeta Sporturilor va apărea în continuare doar ca ziar online.

×
Subiecte în articol: gazeta sporturilor ziar tipărit ziar
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close