Antena 3 CNN Actualitate Ministrul austriac Gerhard Karner, în vizită la București | Ce ar însemna pentru români intrarea în Schengen

Ministrul austriac Gerhard Karner, în vizită la București | Ce ar însemna pentru români intrarea în Schengen

Ministrul de Interne din Austria, politicianul care s-a opus anul trecut aderării României la Schengen, vine astăzi în România. Gerhard Karner se va întâlni la Bucureşti cu omologul său, Lucian Bode.

Ministrul austriac Gerhard Karner, în vizită la București | Ce ar însemna pentru români intrarea în Schengen
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Apr 2023   •   11:53

Gerhard Karner, ministrul Federal de Interne al Republicii Austria, va avea, astăzi, 26 aprilie 2023, o întâlnire cu omologul său, Lucian Bode.

Întâlnirea de la București prevede reluarea discuțiilor privind aderarea României la Schengen, însă așteptările rămân moderate.

Aderarea României la Schengen ar elimina cozile de la frontierele cu Bulgaria şi Ungaria, care îngreunează circulația.

Cozile formate de camioane se întind pe distanțe mari, în prezent, românii fiind nevoiți să aștepte ore întregi pentru a trece în țările vecine.

Citește și: Stenograme din şedinţa coaliţiei despre măsurile de austeritate | Marcel Ciolacu: "Spuneţi voi de unde luăm banii"

De exemplu, pentru a trece în Ungaria, camioanele așteaptă 110 minute, coloana fiind extinsă pe o distanță de trei kilometri.

Transportatorii condamnă votul Austriei împotriva aderării României la spațiul Schengen și spun că un vot pozitiv i-ar scuti de orele întregi pe care le petrec în coloană, pentru a fi controlați de polițiști.

×
Subiecte în articol: Gerhard Karner București Schengen
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close