Antena 3 CNN Actualitate Gheorghe Trif, unul dintre localnicii salvatori: Prima echipă a ajuns la noi cu casca pe cap şi mâinile în buzunar

Gheorghe Trif, unul dintre localnicii salvatori: Prima echipă a ajuns la noi cu casca pe cap şi mâinile în buzunar

Gheorghe Trif, unul dintre localnicii salvatori: Prima echipă a ajuns la noi cu casca pe cap şi mâinile în buzunar
de S.T.    |    22 Ian 2014   •   22:22

Gheorghe Trif, localnicul ajuns primul la locul accidentului aviatic, a declarat, la "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu", că prima echipă de intervenţie cu care s-a întâlnit după găsirea răniţilor nu avea niciun fel de dotare, nici măcar o trusă de prim-ajutor.

Trif a povestit că a ajuns la locul accidentului împreună cu doi consăteni, Gheorghe Giurgiu şi Argentin Toader. Odată ajunşi la victime, cei trei localnici au anunţat că i-au găsit şi au început să coboare spre poalele muntelui, ducând-o pe braţe pe studenta aflată în stare de inconştienţă.

Gheorghe Trif a spus că prima echipă de salvatori cu care s-au întâlnit, care probabil era de la Salvamont, venise fără niciun fel de echipament de prim ajutor.

"Erau slab pregătite. Nu aveau nimic, decât mâinile în buzunar. Casca în cap şi mâinile în buzunare", a spus localnicul din comuna Horea.

Bâjbâiala autorităţilor şi lipsa de comunicare între instituţiile statului a costat două vieţi.




Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

×
Subiecte în articol: accident aviatic Apuseni Subiectiv
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close