Antena 3 CNN Actualitate Gheorgheni. Bătaie cu bâte şi topoare între două bande rivale

Gheorgheni. Bătaie cu bâte şi topoare între două bande rivale

Gheorgheni. Bătaie cu bâte şi topoare între două bande rivale
Sursa foto: Foto: Mediafax
24 Noi 2012   •   16:08

Bătaie cu bâte şi topoare în oraşul Gheorgheni. Conflictul a pornit, iniţial, între două bande de romi. În întreaga luptă au fost implicaţi şi localnici.

În cele din urmă, au fost chemaţi mascaţii, care au calmat spiritele.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, 41 de persoane au fost duse la audieri.

"Nu există victime, nu avem persoane rănite sau consecinţe mai grave. Căutăm să stabilim acum motivele incidentului. Mai întâi au fost certuri, agresiuni verbale, care au degenerat în violenţe", a arătat Filip.


Potrivit sursei citate, din primele verificări a reieşit că incidentul pare să se fi declanşat spontan în urma unor conflicte iniţial verbale, posibil între două bande rivale, conflicte care au degenerat apoi în agresiuni cu arme albe, între care bâte, în urma scandalului fiind produse distrugeri la şase imobile din zona unde a avut loc conflictul, fiind sparte mai multe geamuri ale acestor locuinţe.
   
"Partea bună, să zicem aşa, este că nu avem victime în urma scandalului, deci nu s-au înregistrat persoane rănite sau consecinţe mai grave", a spus Filip.
   
Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita a precizat că scandalul a fost aplanat în urma intervenţiei jandarmilor şi a trupelor speciale ale Poliţiei, la ora actuală în zonă fiind linişte.
   
El a spus că, în urma audierii persoanelor conduse la Poliţie, anchetatorii urmează să stabilească împrejurările, cauzele şi persoanele vinovate de producerea conflictului, precum şi gradul de vinovăţie al fiecărui participant la scandal.
   
Filip a precizat că nu poate spune dacă este vorba despre cetăţeni de etnie romă şi că poliţiştii sunt interesaţi de restabilirea ordinii şi de tragerea la răspundere a celor vinovaţi.
   
"Vinovaţii vor plăti pagubele produse, în funcţie de participaţia fiecăruia vor fi plătite despăgubiri pentru acoperirea distrugerilor. Se poate vorbi despre ultraj contra bunelor moravuri, port fără drept al unor arme albe, dar şi despre distrugere", a conchis Filip.

×
Subiecte în articol: bătaie conflict bate topoare
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close