Antena 3 CNN Actualitate Gigi Becali: "Am un camion cu medicamente blocat în vamă. Sunt pentru 40.000 de bolnavi"

Gigi Becali: "Am un camion cu medicamente blocat în vamă. Sunt pentru 40.000 de bolnavi"

Gigi Becali a vorbit la Antena 3 despre eforturile sale de a ajuta autoritățile din România cu stocuri de medicamente.

Gigi Becali: "Am un camion cu medicamente blocat în vamă. Sunt pentru 40.000 de bolnavi"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Oct 2021   •   23:50

Afaceristul susține că a încercat să aducă în România un camion de pastile Arbidol, medicament aflat la momentul respectiv în protocolul de tratament COVID-19. Între timp, medicamentul a fost trecut în categoria antiviralelor pentru care nu există suficiente dovezi de eficacitate. 

Mașina în care se află medicamentele pentru 40.000 de mii de persoane este acum blocată la vamă, a explicat Gigi Becali:

„Am adus Arbidol prima dată când Tătaru, om de acțiune, imediat a luat atitudine și l-a băgat în protocolul de Covid. După aia, pentru faptul că eu îl aduceam și îl dădeam donație, mi-au și respins un camion care și acum e în vamă la ruși. Și după l-au și scos. (...) 

Nelu Tătaru a introdus Arbidolul în protocolul Covid, după am început să îl dau la spitale. Directorii de spitale au făcut o adresă la Ministerul Sănătății, au spus că Arbidolul e foarte bun. Ca atare, l-au băgat în protocol, după l-a scos userista. Ea cred că l-a scos, că nu mai este în protocol acum. (...) 

L-am sunat pe Voiculescu, când a fost ministru, și i-am zis: Vrei să nu mai fie pandemie în România? Lasă-mă pe mine să fac Arbidol și Ivermectină și dau cadou. După nu mi-a mai răspuns la telefon. 

S-a blocat în vamă camionul cu Arbidol, și acum e la Ruși. Am făcut cerere să mi-l aducă. Cred că sunt pentru 30-40.000 de mii de bolnavi. (...) Cu un aparat de 200.000 de euro poți să produci pe zi chiar și un milion de pastile.”

Directorul Agenției Naționale a Medicamentului, Robert Ancuceanu, a transmis, într-o intervenție la Antena 3, că Arbidolul nu se află în protocolul de tratament COVID-19:

Deocamdată protocolul oficial de COVID din România nu recomandă Arbidolul, este trecut la alte antivirale pentru care nu există suficiente dovezi de eficacitate, așa menționează protocolul în prezent.”

Gigi Becali solicită autorităților să îi permită să distribuie antivirale cu autorizație în farmacii, pentru ca oamenii să nu mai cumpere de pe piața neagră. Într-un interviu pentru Antena 3 Gigi Becali a anunțat că și-a cumpărat un aparat care produce antivirale.

Citește și: Gigi Becali solicită autorităților să îi permită să distribuie antivirale în farmacii: ”Am aparatură pentru a face 10.000 de pastile pe oră”

×
Subiecte în articol: Gigi Becali medicamente Arbidol COVID-19
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close