Antena 3 CNN Actualitate Gina Pistol, mesaje de ameninţare şi hărţuire. Psiholog: "Aceste simple cuvinte se pot transforma în tragedii"

Gina Pistol, mesaje de ameninţare şi hărţuire. Psiholog: "Aceste simple cuvinte se pot transforma în tragedii"

Gina Pistol trece prin momente dificile la doar patru luni după ce a născut. Vedeta a primit mai multe amenințări şi mesaje halucinante pe paginile sale de pe rețelele sociale. Cele mai multe mesaje vin din partea unei femei necunoscute care o jignește și o amenință pe partenera de viaţă a lui Smiley.

Gina Pistol, mesaje de ameninţare şi hărţuire. Psiholog: "Aceste simple cuvinte se pot transforma în tragedii"
Sursa foto: Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iul 2021   •   17:53

Totul a început după ce a fost criticată dur de mai mulți dintre fani că nu vrea să dezvăluie chipul fetiței sale, dar și pentru că a povestit cât de greu i-a fost în primele zile după ce a devenit mamă pentru prima dată.

În urma mai multor mesaje de amenințare Gina Pistol a luat poziție și face dezvăluiri șocante: "M-am trezit cu femei de genul acesta și la poartă!”

Amenințările pe care le primește în ultima vreme în mediul online au determinat-o să anunțe public că este hârțuită și le transmite celor care nu își văd de viața lor un mesaj tranșant.

„Se vede clar că doamna respectivă are o problemă și nu aș mai vrea să explic de ce nu vreau să-mi arăt copilul în lumea asta virtuală, unde de aia. De obicei cei care mă ceartă că nu-mi arăt copilul sunt oameni agresivi, foarte agramați și oameni care au probleme”,a spus Gina Pistol pe InstaStory.

Psiholog: "Nu sunt doar simple cuvinte, ele se pot transforma în tragedii”

Întrebată dacă aceste mesaje de amenințare ar putea avea urmări și în viața reală, psihologul Mirela Zivari recomandă ca fiecare mesaj să fie luat în considerare pentru că aceste simple cuvinte se pot transforma în tragedii.

„Cred că trebuie să luăm de fiecare dată în considerație atunci când apar astfel de amenințări. Chiar dacă mulți dintre noi credem că sunt doar simple cuvinte puse pe o rețea de socializare, ele se pot transforma în tragedii.

Chiar dacă nu avem exemple autohtone s-au întâmplat atât de multe lucruri oribile. Este adevărat că mediul online în ideea anonimatului oamenii își permit să scrie foarte multe lucruri, poate multe dintre ele sunt doar producții ale minții lor mai puțin sănătoase. Însă în momentul în care ești persoană publică anumite chestiuni sunt din ce în ce mai dure sau prezentate pentru o manieră extrem de dură din partea unora care nu te plac.

Pentru că nu te plac, simt nevoia să îți arunce lucruri extrem de urâcioase la adresa ta şi a familiei tale.

„Este obligatoriu să anunțăm poliţia”

„Din punctul meu de vedere este obligatoriu să anunțăm poliția şi să condamnăm astfel de comportamente chiar dacă ele sunt la nivel declarativ și nu sunt acțiuni propriu-zise.

Este extrem de important să înțelegem că și în acel mediu online există posibilitatea să fii identificat și să fii responsabil pentru ceea ce scrii, pentru ceea ce faci şi pentru felul în care te comporți", a explicat psihologul Mirela Zivari la emisiunea News Magazine de la Antena 3.

×
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close