Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Grădini tropicale cu ananas şi portocale la Sibiu | Se caută specialişti care să îngrijească serele

Grădini tropicale cu ananas şi portocale la Sibiu | Se caută specialişti care să îngrijească serele

În urmă cu 200 de ani, în zona Sibiului se cultivau portocale şi ananas. Grădinile tropicale au fost înfiinţate din ordinul baronului Brukenthal. Acum, administratorii locului vor să le readucă la viaţă şi caută specialişti să le îngrijească.

Grădini tropicale cu ananas şi portocale la Sibiu | Se caută specialişti care să îngrijească serele
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mar 2023   •   16:27

În eternul Transilvaniei, în urmă cu 200 de ani, baronul Brukenthal creşte tot felul de plante şi fructe exotice aduse la marile curţi împărăteşti.

Ananasul are nevoie de condiţii special pentru a fi cultivat în alte zone în afară de cele de origine. Planta de ananas are nevoie de o temperatură de aproximativ 20-28 de grade Celsius pe timp de vară, iar iarna nu trebuie să scadă cu 16 grade Celsius.

După dispariţia baronului, nimeni nu a dus mai departe tradiţia cultivării plantelor exotice la Avrig. Acum, cei care administrează reşedinţa de vară doresc să reamenajeze grădinile.

Baronul Brukenthal este cel care a introdus în Transilvania şi cultura cartofului, dar şi mai multe specii de arbori care nu existau până la acea vreme în centrul ţării.

Citeşte şi: Doi români au dat lovitura cu un produs unic în Europa, pe care îl produc într-o mică făbricuţă la Buzău

×
Subiecte în articol: Sibiu Agricool ananas portocale
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close