Antena 3 CNN Actualitate Gripa nouă face victime şi printre persoanele care nu prezintă factori de risc. Românii refuză vaccinarea

Gripa nouă face victime şi printre persoanele care nu prezintă factori de risc. Românii refuză vaccinarea

Gripa nouă face victime şi printre persoanele care nu prezintă factori de risc. Românii refuză vaccinarea
Sursa foto: gripa
29 Dec 2009   •   13:05

Şapte români au murit din cauza gripei noi, numai în ultimele patru zile. Este, însă, pentru prima oară când printre decese s-au numărat şi persoane care nu prezentau factori de risc. Cu toate că numărul deceselor se înmulţeşte îngrijorător, cei mai mulţi români refuză vacinarea.

Doar 120.000 de oameni au fost vaccinaţi, cei mai mulţi fiind angajaţi ai sistemului sanitar. Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a făcut apel către populaţie să profite de această oportunitate oferită de către statul român. În plus, Cseke Attila a precizat că Ministerul Sănătăţii va continua campania de informare a populaţiei în legătură cu beneficiile imunizării.

Până în prezent, în România au fost confirmate peste 5.500 de cazuri de îmbolnăvire cu gripa nouă şi 49 de decese. Tratamentul pentru gripă nouă poate ajunge până la 2.000 de euro, dacă pacientul ajunge în stare foarte gravă şi trebuie internat şi ţinut sub ventilaţie mecanică.

La nivel european, au fost vaccinate contra gripei A/H1N1 peste 28 de milioane de persoane, dintre care 218.000 de gravide, iar în unele ţări epidemia de gripă nouă a luat sfârşit. Este şi cazul Olandei, unde numărul cazurilor de infecţii a scăzut sub pragul de epidemie.

Potrivit oficialilor citaţi de AFP, prima pandemie gripală a secolului XXI, care a generat o mobilizare mondială, pare a fi mai puţin periculoasă decât se anticipase. Cu toate acestea, virusul, care nu este "atât de mortal precum cel al gripei aviare", a provocat moartea a unui număr mare de oameni la nivel mondial. Numai în Statele Unite, pandemia a ucis "circa 10.000 de persoane, dintre care 1.100 de copii şi 7.500 de tineri".

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close