Antena 3 Actualitate Gruia Stoica: Plătim şi fără avizul de la Concurenţă, dacă Transporturile şi-au îndeplinit obligaţiile

Gruia Stoica: Plătim şi fără avizul de la Concurenţă, dacă Transporturile şi-au îndeplinit obligaţiile

de S.T.    |    10 Oct 2013   •   18:45
Gruia Stoica: Plătim şi fără avizul de la Concurenţă, dacă Transporturile şi-au îndeplinit obligaţiile
Sursa foto: Foto: Agerpres
Privatizarea CFR Marfă trebuie finalizată la începutul săptămânii viitoare. Grupul Feroviar Român trebuie să plătească până luni 170 de milioane de euro, pentru pachetul de 51% dintre acţiuni. 

Consiliul Concurenţei nu poate da avizul până luni şi va începe analiza doar după ce va primi de la GFR informaţii care lipsesc din notificarea depusă în urmă cu două săptămâni.

Proprietarul Grup Feroviar Român, Gruia Stoica, susţine că va plăti diferenţa de 170 milioane euro pentru preluarea GFR Marfă chiar şi fără avizul Consiliului Concurenţei, dacă vânzătorul, respectiv Ministerul Transporturilor, şi-a îndeplinit toate obligaţiile.

"Suntem pregătiţi să facem această plată, în condiţiile în care vânzătorul şi-a îndeplinit restul clauzelor contractuale. (...) Nu mai vreau să stau cinci luni până dă avizul Consiliul Concurenţei. Eu spun aşa: Sunt pregătit să plătesc această sumă de bani înainte de a primi avizul Concurenţei, care poate să fie pozitiv sau negativ, îmi asum această responsabilitate, şi mai mult decât atât, îmi asum acest risc de a mă costa mai mult cele şase luni de zile de blocaj a unei sume de 200 de milioane de euro, dar vreau să ştiu dacă vânzătorul şi-a îndeplinit restul clauzelor din contract", a declarat Stoica pentru Mediafax.

Premierul Ponta este de părere că Guvernul şi-a îndeplinit toate obligaţiile din contractul pentru privatizarea CFR Marfă şi declară că, deşi nu cunoaşte toate detaliile, nu ştie ceva ce ar mai trebui să facă Executivul, adăugând că este "excelent" dacă Gruia Stoica acceptă să dea banii în aceste condiţii.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close