Antena 3 Actualitate Grupul de Comunicare Strategică, anunț de ultimă oră. Cum se calculează, de fapt, indicele de incidență la 14 zile

Grupul de Comunicare Strategică, anunț de ultimă oră. Cum se calculează, de fapt, indicele de incidență la 14 zile

de Laura Dinu    |    16 Oct 2020   •   15:00
Grupul de Comunicare Strategică, anunț de ultimă oră. Cum se calculează, de fapt, indicele de incidență la 14 zile

Grupul de Comunicare Strategică e explicat că incidența de răspândire cumulată în ultimele 14 zile se calculează în funcție de momentul în care proba persoanei în cauză este introdusă în sistem, nu de momentul în care este raportată: „Există un decalaj inerent”.

„Având în vedere întrebările primite și în urma solicitării Grupului de Comunicare Strategică de clarificare a modului de calcul al indicelui de incidență la 14 zile, au rezultat următoarele: Cifra de cazuri nou pozitivate transmisă în buletinul zilnic de informare, la ora 13.00, reprezintă numărul total de rezultate pozitive pentru persoanele confirmate pentru prima dată și care sunt raportate până la data transmiterii informării”, se arată în precizarea Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

”Incidența de răspândire cumulată în ultimele 14 zile se calculează în funcție de momentul în care proba persoanei în cauză este introdusă în sistem”

Mai mult decât atât, distinct de aceste seturi de date, în metodologia de calcul al indicelui de incidență raportat la ultimele 14 zile, Direcțiile de Sănătate Publică au în vedere numărul de cazuri nou pozitivate, în funcție de data la care acestea au fost încărcate în sistemul informatic.

”Astfel, incidența de răspândire cumulată în ultimele 14 zile se calculează în funcție de momentul în care proba persoanei în cauză este introdusă în sistem, și nu în funcție de momentul în care centrul de testare o raportează pentru centralizare și apoi este comunicată public, existând un decalaj inerent de la o zi la alta. Evidența cazurilor depistate pozitiv este gestionată în aplicația informatică, în care sunt completate pentru fiecare caz în parte, distinct, momentele în care sunt prelevate probele, prelucrate în centrele de testare și, ulterior, constatate rezultatele pozitive”, se mai arată în precizarea GCS.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close