Antena 3 CNN Actualitate Grupul de Comunicare Strategică, replică pentru Gabriela Firea: "Respingem astfel de acuzații formulate din rațiuni politice"

Grupul de Comunicare Strategică, replică pentru Gabriela Firea: "Respingem astfel de acuzații formulate din rațiuni politice"

Grupul de Comunicare Strategică i-a dat replica Gabrielei Firea, după ce primarul general al Capitalei a declarat că se dezinformează în privința cazurilor reale ale pacienților cu coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică, replică pentru Gabriela Firea: "Respingem astfel de acuzații formulate din rațiuni politice"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    19 Iul 2020   •   20:55

Grupul de Comunicare Strategică a declarat că respinge astfel de acuzații formulate din rațiuni politice, "care au la bază confuzii grave făcute între numărul persoanelor confirmate și numărul persoanelor internate, fără a ține cont de actualul cadru legislativ în vigoare". "Omisiunea deliberată a unor instrumente legislative care nu sunt încă operaționale, dar care au făcut obiectul dezbaterilor publice din ultimele zile, arată erorile de construcție logică a afirmațiilor indicate. De asemenea, respingem și insinuarea referitoare la catalogarea drept „focar” a municipiului București, precum și prezumțiile conspiraționiste enunțate, fără a prezenta vreun element concludent în susținerea afirmațiilor".

"Considerăm revoltătoare tacticile de politizare a crizei sanitare, în care este folosită inclusiv contestarea raportărilor oficiale, fapt care încurajează curentele negaționiste și pune în pericol sănătatea cetățenilor. 

Îndemnăm toți actorii publici să acționeze într-un singur sens, acela de a sprijini personalul medical în misiunea sa, de a întreprinde demersuri administrative în susținerea eforturilor de combatere a răspândirii noului coronavirus și de a contribui la respectarea măsurilor de protecție sanitară”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a acuzat astăzi Ministerul Sănătății că manipulează și dezinformează cetățenii privind cazurile de pacienți cu coronavirus.

"Ministerul Sănătății, condus de un membru PNL, a anunțat la prânz, prin comunicatorii-dezinformatori uzuali, că în București au apărut 100 de noi cazuri de pacienți COVID-19, de ieri până azi. Ca să vedeți până unde se merge cu manipularea și dezinformarea, iată câteva cifre :

* Spitalul Victor Babes 10 internari
* Spitalul Colentina 0 internari (sunt asteptati 4 pacienti din tara, anuntati dupa comunicarea oficiala)
* Spitalul Carol Davila 0 internari

Să calculăm : 100 minus cei 10 pacienți de la Victor Babes = 90 pacienti.

Intrebare : unde sunt cei 90 de pacienti? Unde s-au evaporat? Unde sunt tratati?

S-a anuntat fara echivoc ca nu mai sunt locuri la Matei Bals si Marius Nasta. Si daca se eliberau cateva, prin externari, nu incapeau 90 de pacienti. Iata o problema de matematica de clasa a 2-a!", a spus Firea.

"Știu că ne credeți pe toți proști! Dar nu uitați că suntem mulți!", a mai subliniat primarul general.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close