Antena 3 CNN Actualitate Grupul de Investigații Politice: Veniturile declarate de ministrul Daniel Constantin nu acopereau nici măcar taxele la școala privată a copiilor săi

Grupul de Investigații Politice: Veniturile declarate de ministrul Daniel Constantin nu acopereau nici măcar taxele la școala privată a copiilor săi

Grupul de Investigații Politice: Veniturile declarate de ministrul Daniel Constantin nu acopereau nici măcar taxele la școala privată a copiilor săi
27 Sep 2018   •   18:31

Veniturile declarate de ministrul Daniel Constantin nu acopereau nici măcar taxele la școala privată a copiilor săi, afirmă Grupul de Investigații Politice.

În 2012, ministrul Daniel Constantin a avut, împreună cu soția sa, venituri totale de 12.000 euro. Doar taxele de școlarizare pentru cei doi copii ai săi au fost în acel an de 13.150 euro.

Daniel Constantin și-a dat copiii la o școală privată – Școala Europeană București (SEB). Nimic rău în asta. Problema e că au fost ani în care veniturile totale ale familiei sale (așa cum apar în declarațiile de avere) au fost mai mici decât taxele de școlarizare pe care le-a plătit pentru cei doi copii.

În anul școlar 2012-2013, de exemplu, familia Constantin a plătit pentru cei doi copii taxe de școlarizare de 13.150 euro (7.700 euro/copil minus 15% - reducere pentru familiile cu mai mulți copii înscriși la SEB). Potrivit declarației de avere depusă în calitate de Ministru al Agriculturii, Daniel Constantin a avut, împreună cu soția sa, venituri totale de 53.363 lei (12.000 euro) în 2012.

În afara taxei de școlarizare, părinții care au copiii înscriși la Școala Europeană plătesc numeroase alte costuri suplimentare. În 2012, Daniel Constantin a mai plătit taxa de înscriere de 500 euro/copil, manualele, uniforma, spectacolele șamd. Nu se știe de unde a avut ministrul bani pentru aceste cheltuieli, veniturile declarate ale familiei sale fiind deja depășite de taxele de școlarizare.

E evident că familia Constantin a avut venituri mult mai mari decât cele declarate în 2012. Problema nu e nici școala privată a copiilor, nici taxele și celelalte costuri ale școlarizării. Problema e că ministrul Daniel Constantin a declarat o sumă infimă față de veniturile sale reale din 2012.

Detalii, pe www.grupul.ro.

×
Subiecte în articol: Daniel Constantin Esential
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close