Antena 3 CNN Actualitate 20 de milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, bani daţi discret de Guvern

20 de milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, bani daţi discret de Guvern

Guvernul a alocat 20 de milioane de lei pentru construcţia Catedralei Mântuirii Neamului.

20 de milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, bani daţi discret de Guvern
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    25 Iun 2021   •   08:58

Banii au fost alocaţi din bugetul pentru reparaţii şi construcţii de noi lăcaşuri de cult al Secretariatului de Stat pentru Culte, dar fără ca decizia să fie anunţată, potrivit profit.ro.

Suma este de zece ori mai mică decât cea de anul trecut, când Biserica Ortodoxă Română a primit 214 milioane de lei.

Anul trecut, Catedrala a primit 214 milioane lei

În schimb, Primaria Capitalei a anunţat că nu va aloca anul acesta bani pentru construcţia Catedralei Mântuirii Neamului şi a transmis că nici n-a primit vreo solicitare în acest sens din partea Patriarhiei. 

"În temeiul solicitărilor Patriarhiei Române adresate domnului Florin Cîțu, Prim - Ministru Guvernului României, formulate atât la alcătuirea Proiectului Legii Bugetului de Stat pe anul 2021 cât și în luna aprilie 2021 după actualizarea devizului cu lucrările rămase de executat pentru Catedrala Mântuirii Neamului, prin Memorandumul Guvernului nr. 20/10642/THG/5.5.2021 s-a repartizat suma de 20 milioane lei din bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte pentru sprijinirea financiară a lucrărilor de construire a Catedralei Mântuirii Neamului - Catedrala Națională. 

Patriarhia a transmis Secretariatului de Stat pentru Culte documentația pentru alocarea celor 20 milioane lei

În data de 27.5.2021, Patriarhia Română a transmis Secretariatului de Stat pentru Culte documentația necesară alocării efective a sumei de 20 milioane lei. 

Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat suma de 20 milioane lei în data de 10.6.2021 Patriarhiei Române pentru lucrările de construire a Catedralei Mântuirii Neamului - Catedrala Națională", se arată în documentul transmis de Secretariatul de Stat pentru Culte (SSC) pentru sursa citată.
 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close